Produkter

Taggar

Ingredienser

    Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

      Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

      • 20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
      • ½ burk ricotta, 125 g
      • ½ burk tonfisk
      • ½ vitlöksklyfta
      • 1 kvist bladpersilja, finhackad
      • 20 gräslöksstrån
      • Salt och peppar

      Cipolline in agrodolce

        Syltlök

        • 250 g små lökar, typ steklök eller små schalottenlökar
        • 2 dl rödvinsvinäger
        • 5 dl vatten
        • 2 msk socker
        • 1 lagerblad
        • 10 svartpepparkorn
        • 2 tsk salt

        Peperoni grigliati

          Grillade paprikor

          • 3 gula paprikor
          • 3 röda paprikor
          • 2 vitlöksklyftor
          • 1 kvist bladpersilja
          • ½ dl olivolja
          • Salt

          Tillagning

            Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

              Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

              1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
              2. Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
              3. Torka av de soltorkade tomaterna lite.
              4. Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
              5. Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.

              Cipolline in agrodolce

                Syltlök

                1. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
                2. Skala lökarna men behåll dem hela.
                3. När vätskan kokar, lägg i lökarna och koka i 15 minuter.
                4. Stäng av spisen och låt lökarna kallna i vätskan.

                Peperoni grigliati

                  Grillade paprikor

                  1. Sätt ugnen på 240 grader.
                  2. Tvätta och torka paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
                  3. Grädda i ca 1 timme. De ska bli mjuka och lite mörkbrunbrända på skalet.
                  4. Ta ut dem ur ugnen och vänta tills att de har svalnat.
                  5. Skala paprikorna med händerna, skinnet lossnar lätt. Ta bort kärnhuset.
                  6. Skär paprikorna i stora strimlor.
                  7. Skär vitlöken i större bitar (de ska sedan plockas bort).
                  8. Blanda paprikorna med vitlök, olja och salt.
                  9. Ställ in i kylskåpet och låt paprikorna stå över natten.
                  10. Innan servering: ta bort vitlöken och strö över finhackad persilja.
                  11. Servera paprikorna rumstempererade.

                  Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk / Syltlök / Grillade paprikor

                  Inspiration

                  Mer inspiration

                  Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

                  Lammkotletter med grönkålssallad

                  Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

                  LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

                  Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

                  Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

                  När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

                  LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

                  Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

                  Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

                  När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

                  LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

                  Nigab - Dryck - Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

                  Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

                  Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Barolo Flori. Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto ©...

                  LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

                  Nigab

                  Welcome to Nigab

                  Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

                  By confirming your age you are also
                  approving this website using cookies.

                  Dela via

                  Få inspiration i mailkorgen

                  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


                  Nigab