Produkter

Taggar

Ingredienser

    Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

      Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

      • 20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
      • ½ burk ricotta, 125 g
      • ½ burk tonfisk
      • ½ vitlöksklyfta
      • 1 kvist bladpersilja, finhackad
      • 20 gräslöksstrån
      • Salt och peppar

      Cipolline in agrodolce

        Syltlök

        • 250 g små lökar, typ steklök eller små schalottenlökar
        • 2 dl rödvinsvinäger
        • 5 dl vatten
        • 2 msk socker
        • 1 lagerblad
        • 10 svartpepparkorn
        • 2 tsk salt

        Peperoni grigliati

          Grillade paprikor

          • 3 gula paprikor
          • 3 röda paprikor
          • 2 vitlöksklyftor
          • 1 kvist bladpersilja
          • ½ dl olivolja
          • Salt

          Tillagning

            Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

              Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

              1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
              2. Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
              3. Torka av de soltorkade tomaterna lite.
              4. Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
              5. Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.

              Cipolline in agrodolce

                Syltlök

                1. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
                2. Skala lökarna men behåll dem hela.
                3. När vätskan kokar, lägg i lökarna och koka i 15 minuter.
                4. Stäng av spisen och låt lökarna kallna i vätskan.

                Peperoni grigliati

                  Grillade paprikor

                  1. Sätt ugnen på 240 grader.
                  2. Tvätta och torka paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
                  3. Grädda i ca 1 timme. De ska bli mjuka och lite mörkbrunbrända på skalet.
                  4. Ta ut dem ur ugnen och vänta tills att de har svalnat.
                  5. Skala paprikorna med händerna, skinnet lossnar lätt. Ta bort kärnhuset.
                  6. Skär paprikorna i stora strimlor.
                  7. Skär vitlöken i större bitar (de ska sedan plockas bort).
                  8. Blanda paprikorna med vitlök, olja och salt.
                  9. Ställ in i kylskåpet och låt paprikorna stå över natten.
                  10. Innan servering: ta bort vitlöken och strö över finhackad persilja.
                  11. Servera paprikorna rumstempererade.

                  Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk / Syltlök / Grillade paprikor

                  Inspiration

                  Mer inspiration

                  Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

                  Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

                  Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

                  LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

                  Nigab

                  Welcome to Nigab

                  Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

                  By confirming your age you are also
                  approving this website using cookies.

                  Dela via

                  Få inspiration i mailkorgen

                  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


                  Nigab