Produkter

Taggar

Ingredienser

    Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

      Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

      • 20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
      • ½ burk ricotta, 125 g
      • ½ burk tonfisk
      • ½ vitlöksklyfta
      • 1 kvist bladpersilja, finhackad
      • 20 gräslöksstrån
      • Salt och peppar

      Cipolline in agrodolce

        Syltlök

        • 250 g små lökar, typ steklök eller små schalottenlökar
        • 2 dl rödvinsvinäger
        • 5 dl vatten
        • 2 msk socker
        • 1 lagerblad
        • 10 svartpepparkorn
        • 2 tsk salt

        Peperoni grigliati

          Grillade paprikor

          • 3 gula paprikor
          • 3 röda paprikor
          • 2 vitlöksklyftor
          • 1 kvist bladpersilja
          • ½ dl olivolja
          • Salt

          Tillagning

            Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

            1. ------ Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

            Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

            1. ------ Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk
            2. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
            3. Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
            4. Torka av de soltorkade tomaterna lite.
            5. Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
            6. Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.

            Cipolline in agrodolce

            1. ------ Cipolline in agrodolce

            Syltlök

            1. ------ Syltlök
            2. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
            3. Skala lökarna men behåll dem hela.
            4. När vätskan kokar, lägg i lökarna och koka i 15 minuter.
            5. Stäng av spisen och låt lökarna kallna i vätskan.

            Peperoni grigliati

            1. ------ Peperoni grigliati

            Grillade paprikor

            1. ------ Grillade paprikor
            2. Sätt ugnen på 240 grader.
            3. Tvätta och torka paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
            4. Grädda i ca 1 timme. De ska bli mjuka och lite mörkbrunbrända på skalet.
            5. Ta ut dem ur ugnen och vänta tills att de har svalnat.
            6. Skala paprikorna med händerna, skinnet lossnar lätt. Ta bort kärnhuset.
            7. Skär paprikorna i stora strimlor.
            8. Skär vitlöken i större bitar (de ska sedan plockas bort).
            9. Blanda paprikorna med vitlök, olja och salt.
            10. Ställ in i kylskåpet och låt paprikorna stå över natten.
            11. Innan servering: ta bort vitlöken och strö över finhackad persilja.
            12. Servera paprikorna rumstempererade.

          Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk / Syltlök / Grillade paprikor

          Inspiration

          Mer inspiration

          Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

          Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

          Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare sherry. Smaklig måltid på...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

          Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

          Sauvignon blanc är en av de druvor som kanske är lättast att känna igen. Om du sysslat med trädgårdsarbete det allra minsta så vet du hur en klassisk sauvignon blanc från det svala Loire doftar; nyklippt gräs, buxbom, nässlor, krusbär, fläder och färska örter. Den doftar som en daggfrisk sommarmorgon i trädgården helt enkelt. Smaken är åt det lättare hållet och alltid torr och krispigt frisk. Att druvan är så...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie”

          Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie”

          Hamburgare brukar traditionellt sett paras ihop med rött vin eller öl för att stå emot de kraftfulla smakerna från köttet och tillbehören. Öl kan dock bli väldigt mättande tillsammans med kraftigare rätter medan rött vin i sin tur kan upplevas som tungt en varm sommardag. För de som hellre skulle vilja avnjuta ett friskt glas vitt till sin burgare, men samtidigt vill att drycken ska matcha maten, har Johan Jureskog tagit...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

          Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

          En somrig sallad kan vara räddaren i nöden under varma sommardagar när man inte har hunnit planera maten och skall försöka göra något av det som finns i kylen / grönsaksskålen. ÄR man lyckligt lottad har man kanske en trädgård att hämta något från. En matig sallad serverad på ett stort fat är underbart både till vardags och till fest. Här ett underbart recept lagom till sommarens färska jordgubbar. Receptet är...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Vilka viner kan man lagra och hur länge?

          Vilka viner kan man lagra och hur länge?

          ”Vilka viner kan man lagra och hur länge” är en fråga som ständigt återkommer. När vi pratar om att lagra vin så är syftet att vinet ska utvecklas, förändras och mogna och bli mer komplexa och intressanta…i bästa fall. Precis som människor är viner i sin ungdom pigga, friska och fräscha men kanske lite bångstyriga och opolerade. Med tiden och med rätt förutsättningar mognar både vinet och människan och blir mer...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

          Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

          Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick med all tydlighet i förra veckan då vi bjöd in till ett världsrekordförsök i Whiskyprovning. 2 283 personer hade anmält sig och inför representanter från Guinness World Records putsades det gamla rekordet med 31 deltagare. Världsrekordprovningen ägde rum på En Öl och Whiskymässa i Göteborg som besöktes av 25 000 personer. Därmed har mässan...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

          Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

          Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till ett världsrekordförsök i Göteborg. Målet är att ta sig in i Guinness Rekordbok genom att samla fler än 2252 deltagare till världens största whiskyprovning genom tiderna. Göteborg har genom åren varit skådeplats för flera världsrekord, bland annat i dressyr och för flest nationaliteter i en åkattraktion. Nu kan göteborgarna snart komma att få...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab

          Welcome to Nigab

          Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

          By confirming your age you are also
          approving this website using cookies.

          Dela via

          Få inspiration i mailkorgen

          Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


          Nigab