Produkter

Taggar

Ingredienser

    Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

      Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

      • 20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
      • ½ burk ricotta, 125 g
      • ½ burk tonfisk
      • ½ vitlöksklyfta
      • 1 kvist bladpersilja, finhackad
      • 20 gräslöksstrån
      • Salt och peppar

      Cipolline in agrodolce

        Syltlök

        • 250 g små lökar, typ steklök eller små schalottenlökar
        • 2 dl rödvinsvinäger
        • 5 dl vatten
        • 2 msk socker
        • 1 lagerblad
        • 10 svartpepparkorn
        • 2 tsk salt

        Peperoni grigliati

          Grillade paprikor

          • 3 gula paprikor
          • 3 röda paprikor
          • 2 vitlöksklyftor
          • 1 kvist bladpersilja
          • ½ dl olivolja
          • Salt

          Tillagning

            Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

            1. ------ Pomodori secchi ripiene di ricotta e tonno

            Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

            1. ------ Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk
            2. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
            3. Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
            4. Torka av de soltorkade tomaterna lite.
            5. Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
            6. Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.

            Cipolline in agrodolce

            1. ------ Cipolline in agrodolce

            Syltlök

            1. ------ Syltlök
            2. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
            3. Skala lökarna men behåll dem hela.
            4. När vätskan kokar, lägg i lökarna och koka i 15 minuter.
            5. Stäng av spisen och låt lökarna kallna i vätskan.

            Peperoni grigliati

            1. ------ Peperoni grigliati

            Grillade paprikor

            1. ------ Grillade paprikor
            2. Sätt ugnen på 240 grader.
            3. Tvätta och torka paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
            4. Grädda i ca 1 timme. De ska bli mjuka och lite mörkbrunbrända på skalet.
            5. Ta ut dem ur ugnen och vänta tills att de har svalnat.
            6. Skala paprikorna med händerna, skinnet lossnar lätt. Ta bort kärnhuset.
            7. Skär paprikorna i stora strimlor.
            8. Skär vitlöken i större bitar (de ska sedan plockas bort).
            9. Blanda paprikorna med vitlök, olja och salt.
            10. Ställ in i kylskåpet och låt paprikorna stå över natten.
            11. Innan servering: ta bort vitlöken och strö över finhackad persilja.
            12. Servera paprikorna rumstempererade.

          Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk / Syltlök / Grillade paprikor

          Inspiration

          Mer inspiration

          Nigab - Dryck - Därför ska du köpa vin på magnumflaska!

          Därför ska du köpa vin på magnumflaska!

          Vin på magnumflaska ger en viss känsla av magi och lyx, det är bättre för lagring och räcker så klart längre än en vanlig flaska. Tänk dig själv hur underbart det är att få vin i en generös maffig magnumflaska. Vare sig det är en present till dig själv, ett vin till en middag eller en gå-bort-present är en magnum minst dubbelt så uppskattad att få som en vanlig vinflaska! Sätt stämningen direkt genom att handla hem...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Fem städer du inte får missa i Veneto

          Fem städer du inte får missa i Veneto

          Padova Fyra mil väster om Venedig ligger Padova, en gammal romersk stad, delvis lite i skymundan från turiststråken. Padova är för många en oupptäckt italiensk pärla. Stadens visitkort är Prata della Valle ett vattenstråk kantat med 78 statyer av kända invånare. En av dessa föreställer Gustav II Adolf som har lyckats tränga sig in vid sidan av Galileo Galilei och andra berömdheter trots att han aldrig satte sin fot i...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

          Verona – kärlekens och vinets stad

          Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

          Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

          Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Viltgryta med rönnbär och meskräm

          Viltgryta med rönnbär och meskräm

          Vårt recept på viltgryta är en smakrik höstgryta att längta till när löven börjar falla! Mustiga smaker med vitlök, rödvin och rönnbär. Passa på att plocka rönnbär på hösten. Lägg dom i frysen eller torka dom för att använda senare. De är lite sura så se till att balansera dom i matlagningen. Dom är även supernyttiga - fullproppade med antioxidanter! Hoppas att det smakar! Detta recept är för 6 personer och tar...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

          Valpolicella – Venetos viners hjärta

          Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

          Amarone – drottningvinet från Valpolicella

          Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

          LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

          Nigab

          Welcome to Nigab

          Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

          By confirming your age you are also
          approving this website using cookies.

          Dela via

          Få inspiration i mailkorgen

          Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


          Nigab