Inspiration:
Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater
Ingredienser
- Arborio-ris (optimalt för just risotto)
- Vitt vin
- Schalottenlök
- Svampbuljong
- Tryffel (Färsk eller tryffelsalt)
- Portabello
- Körsbärstomater
- Olivolja
- Smör
- Parmesan
- Rosmarin
Tillagning
- Dela tomaterna på mitten och lägg på en ugnssäker plåt. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 90°C i två timmar eller längre.
- Skär ner schalottenlök i mindre bitar och svetta i en kastrull med olivolja i några minuter. Addera riset och låt det steka i några minuter. Addera vitt vin och låt det koka in i riset. Rör om och tillsätt svampbuljong. Rör med jämna mellanrum och addera svampbuljong var femte minut. När riset är mjukt adderar du färsk riven tryffel och/eller tryffelsalt, en stor klick smör och massor av riven parmesan.
- Gnid in portabellon i olja och grilla i torr grillpanna eller på en vanlig grill.
- Lägg upp allt på tallriken och toppa med parmesan, hackad rosmarin, tomaterna samt lite av oljan som tomaterna bakades i.