Produkter

Taggar

Inspiration:
Tullamorepizza med mandel, chokladganache och whiskydagg

Ingredienser

    Degen

    • 0,5 kg mjöl (rekommenderat: Farina 00 eller en Manitoba-mix för mer gluten i degen)
    • 3,5 dl kallt kranvatten
    • 0,5 gram färsk jäst för salta degar
    • 14 gram olivolja
    • 15 gram salt

    Chokladganache

    • 200 gram mjölkchoklad
    • 200 gram grädde
    • cirka 80 mixade mandlar (mixas till mandelkräm)

    Topping

    • Mandelflarn
    • Chilipulver
    • Några skvätt eller spray med Tullamore D.E.W.

    Tillagning

    1. Degen: blanda ihop 80 procent vatten med jäst tills det löses upp, tillsätt fyra femtedelar mjöl och resten av vattnet, arbeta ihop i exakt sju minuter. Tillsätt resten av mjölet. Arbeta degen i åtta minuter och tillsätt därefter saltet. Ringla ner olivolja långsamt så att inte klumpar bildas. Arbeta ihop degen tills degen blir 22 grader varm. Låt degen vila i 4 timmar innan du gör 200 grams pizzadegsbitar. Idealet är att göra degen dagen innan. Låt degen vila i kylen över natten, ta ut degen i förväg så att den är rumstempererad när du arbetar upp den.
    2. Chokladganachen: sjud upp grädden så att den nästan kokar. Ta bort från värmen, lägg i choklad och mandelmix. Rör runt med en slickepott så att chokladen och mandeln löser upp sig.
    3. Pizzan: forma degen i tunna och runda pizzabottnar. Addera ett tunt lager chokladganache. Sätt in pizzan i ugnen tills den är färdiggräddad, cirka 5 minuter. Ta ur pizzan ur ugnen, strö över mandelflarn och addera lite chilipulver. Spraya eller ringla över Tullamore D.E.W. direkt innan servering.

    Den 1 januari är sedan länge känt som nyårsdagen. Men det är också dagen då vi hyllar pizzan och firar nationella pizzadagen i Sverige. För femte året i rad lanserar Taverna Brillo i Stockholm konceptet ”Pizza med stil” – där man lyfter fram en specialgjord pizza som lanseras dagen till ära. I år har man tagit fram en efterrättspizza med chokladganache – toppad med mandel och whiskey. Whiskeyn sprayas på direkt innan servering ur en specialdesignad sprayflaska och lägger sig som dagg över chokladganachen, då passade det sig utmärkt att använda sig av Tullamore D.E.W.

    Pizzan går att beställa på Taverna Brillo i Stockholm mellan den 1 januari och den 31 januari 2019. För den som vill anta utmaningen att baka pizzan själv, följer nedan recept och beskrivning. Receptet är för fyra pizzor.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Egengjord gulasch med smetana och picklad chili

    Egengjord gulasch med smetana och picklad chili

    Går det att tycka illa om Gulasch? Givetvis inte och speciellt inte efter en dag i skidbacken eller ute i naturen. Denna värmande soppa serveras med smetana och picklad chili som ger en extra nivå på rätten. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

    Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

    I denna rätt skapar hettan från chilin, sötman från fikonen, kryddigheten i korven och texturen i mozzarellan tillsammans en fantastisk upplevelse på tallriken. Se till att använda en kvalitativ pasta som gör stor skillnad i slutresultatet. Martelli är ett exempel på ett varumärke som tillverkar fantastisk pasta, håll utkik eller fråga butikspersonalen om råd. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

    Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

    Perfekt rätt för dig som vill byta ut köttet mot vegetariskt. Risotton är full med smak av de olika ingredienserna. Risotto är en fantastisk maträtt och denna variant står högt upp på favorit-listan. Testa och bedöm själv.  Italiensk comfort-food när den är som bäst! Underbara smaker som fyller hela kroppen med värme. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

    Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

    Paul Jaboulet Aîné är en av en av världens mest ikoniska producenter. Ingen annan har betytt lika mycket för Rhônedalens rykte som en av världens bästa platser för vinodling. Med viner som Hermitage La Chapelle anses de vara ”the state of art” inom konsten att förädla vin. När familjen Frey och oenologen Caroline Frey kom till Paul Jaboulet Aîné 2006 satte man omedelbart igång med att ställa om verksamheten i en mer...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck -

    "My wines always tells a story" - Caroline Frey

    Caroline Frey virvlade in i den franska vinvärlden 2004. Hon blev snabbt en representant för en ny generations vinmakare som vitaliserade och förändrade vinproduktionen. Som ung kvinna, med enastående och drivande egenskaper, fick hon den tannintyngda och gubbiga vinbranschen att frusta. Med vassa klackar (hon beskriver sig själv som en fashionista) slog hon sig in i och tog plats i den manliga bastionen. - Det var inte alltid...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sicilien - medelhavets solmogna viner

    Sicilien - medelhavets solmogna viner

    Sicilien är för många synonymt med La Cosa Nostra, Kommissarie Montalbano, pittoreska fiskebyar och…citroner. Mindre känt är att Medelhavets största ö har en vingårdsareal lika stor som Sydafrikas. Här produceras de traditionella marsalavinerna, enorma mängder enkelt vin, storartade lagringsviner och några av de mest eftersökta vinerna i storstäderna naturvinsbarer. Sicilien är egentligen inte särskilt mycket Italien....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Italiens egen ögonsten till druva - sangiovese

    Italiens egen ögonsten till druva - sangiovese

    Sangiovese är utan konkurrens Italiens mest odlade, kända och framstående druva. Vi hittar den främst i mellersta Italien där den är druvan bakom Toscanas finaste viner, men vi hittar den i princip hela landet från norr till söder. Trots sitt rykte och att den räknas till en av världens stora karaktärsdruvor är den väldigt ovanlig utanför Italiens gränser. Vi hittar små odlingar i Chile och Argentina och den börjar få...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

    Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

    Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon jag ätit. Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab