Produkter

Taggar

Inspiration:
Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs amerikansk eller hemgjord
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • sesamfrön till garnering
  • 8 st rispappers ark
  • 2oo g salma lax skuren i 1 cm tjocka strimlor
  • 2 st vårlök skivad på längden
  • ¼ gurka urkärnad och skuren på längden
  • ½ mango skuren i stavar
  • 1 st paprika
  • groddar
  • korianderblad eller körvelblad

Tillagning

  1. Rör ihop majonnäs med soja och sesamolja till en dipp.
  2. Blöt ett rispapper i varmt vatten tills det är mjukt i ca 15 sekunder och lägg ut det på en fuktad ren kökshandduk.
  3. Lägg lax, vårlök, gurka, mango, paprika, groddar och koriander på längden i mitteln, vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen, tighta till och rulla ihop.
  4. Skär dina wraps på mitteln och servera.
  5. Smaklig spis!

Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas.
Tillagningstid 20 minuter, 4 pers.

Tips: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab