Originalreceptet Aperol Spritz blandas med prosecco men det går att även att blanda med cava, crémant eller champagne. För att få en balanserad Aperol Spritz välj alltid ett torrt mousserande vin, alltså ett vin med låg sockerhalt. Vår favorit att blanda med är Cinzano Prosecco som du hittar här!
För den klassiska smaken så rekommenderar vi att du blandar din Aperol Spritz med en skvätt hårt hemma-kolsyrat bubbelvattenvatten. Det viktiga är att ”spritza” till första sippen men utan att drinken tappar sina bubblor.
Annat bubbelvatten eller mineralvatten går såklart också bra och nedan har vi listat 5 säkra bubbelvatten som tar din Aperol Spritz till bästa möjliga nivå.
Aperol är den lättare och fruktigare aperitifen för sammanhang där ni är många personer som samlas och ni vill servera en drink som är lätt att tycka om och som ser festlig ut, Aperol Spritz alltså. Med tanke på de få ingredienserna är den även lätt att blanda flera av.
Campari har en mer vuxen smak som många upplever att man måsta lära sig att tycka om. Drinkarna som oftast blandas med Campari är mer komplexa och passar mindre sällskap där du kan tillåta dig att arbeta mer med drinkarna och skapa snyggare serveringar med en högre WOW-faktor.
Aperol innehåller inga allergener, däremot innehåller det spår av kinin från örtblandningen. Aperol är även glutenfrit.
Du kan lugnt spara din flaska Aperol i ditt ”barskåp” eller kylskåp länge. På grund av alkoholen och sockerhalten, som båda är bra saker som konserverar drycken mot förändringar, håller en flaska Aperol inte sällan i flera år. Möjligtvis kan färgen avta om flaskan utsätts med för mycket sol. En ny eller öppnad flaska spelar inte så stor roll.
En perfekt Aperol Spritz blandar du genom att hälla lika delar Aperol och torrt mousserande vin i ett vinglas fyllt av is. Säkerställ att ingredienserna blandats väl och avsluta med en skvätt bubbelvatten på toppen och garnera med en skiva apelsin.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.