VIVA – För en hållbar italiensk vinproduktion
Dryckesskola

VIVA – För en hållbar italiensk vinproduktion

Dela

VIVA handlar om hållbarhet! Viva Sustainability and Culture är ett projekt som sedan 2011 drivs av det italienska miljödepartementet samt forskningsinstitutet Opera, som är en oberoende forskningsverksamhet vid fyra italienska universitet. Opera anses vara ett ledande europeiskt centra för hållbar jordbruks- och livsmedelsproduktion. VIVAS:s syfte är att säkerställa en hållbar vinproduktion, värna miljön, slå vakt om italienska traditioner och garantera kvalitet, transparens och villkor på den internationella vinmarknaden. Från starten inkluderades ett antal vinproducenter, och fler och fler har tillkommit.

Utvalda produkter

en bag in box inycon appassimento

Inycon Appassimento Organic 2021 – 2 liter (It)

Appassimento-metoden innebär att druvorna torkas och tappar därmed en del av sin vikt innan de pressas och blir till...
Pris: 204:- (200 cl)
inycon vin flaska
Ekologisk

Inycon Chardonnay Organic 2020 (It)

Inycon Chardonnay Organic är ett torrt vitt vin med karaktär av mogna persikor, fläder och äppel. Doften är frisk...
Pris: 89:- (75 cl)
en bag in box inycon vin vitt vin

Inycon Chardonnay Pinot Grigio 2021 (It)

Ett torrt, medelfylligt och smakrikt vin med karaktär av mango och apelsin. ...
Pris: 240:- (300 cl)
inycon syrah flaska vin
Ekologisk

Inycon Syrah Organic 2021 (It)

Inycon Shiraz Appassimento är mjukt och fylligt vin med karaktär av plommon, lakrits, och mörka körsbär. Doften är...
Pris: 89:- (75 cl)

VIVA arbetar efter målstyrd metod som certifierar vinodlarna och hjälper dem att analysera hållbarheten i hela kedjan från druva till konsument. Metoden inriktar sig på fyra fokusområden (luft, vatten, vingård och distrikt). Analysmodellen uppdateras kontinuerligt enligt europeisk och internationell lagstiftning samt gällande branschstandarder. IVA erbjuder konsulter och specialister inom fokusområdena, liksom enkla analys- och mätverktyg som de enskilda producentföretagen kan använda. Viva samarbetar med en rad organisationer och intressenter och kommunicerar löpande på nationell och internationell nivå. Det övergripande syftet är att ständigt förbättra hållbarhetsarbetet i vingårdarna och i vinproduktionen.

Det italienska miljöminesteriet har under flera år arbetat med nationella och internationella projekt vars i syfte att främja en ekologisk och ekonomisk hållbar livsmedelsproduktion. Minesteriet har även en aktiv roll i EU:s olika hållbarhetsprojekt.

bergen i abruzzo
Vindistrikt

Abruzzo – landet bortom bergen

Etna vulkanen på Sicilien med vingårdar
Dryckesskola

Etna – Italiens mest aktiva vulkan – och vinodling

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close