wieta sydafrika hållbar vinodling karta
Dryckesskola

WIETA – socialt hållbara viner

Dela

På sydafrikanska viner finns ofta ett WIETA-märke. WIETA bildades 2002 i syfte att säkerställa etiska regler och främja arbetsvillkor inom den sydafrikanska vinindustrin. WIETA står för Wine and Agricultural Ethical Trade Association.

Tillsammans med Fairtrade är WIETA den sydafrikanska vinbranschens och dess angränsande sektorers mest genomgripande hållbarhetsprogram. WIETA arbetar proaktivt med många sociala aspekter, såsom arbetsrätt, rättvisa löner och säker arbetsmiljö, men också övergripande för en hållbar och etisk odling, vinifiering och vinhandel. WIETA är även ett globalt erkänt revisionsorgan inom Global Social Compliance Program (GSCP).

Utvalda produkter

Kanonkop Estate Cabernet Sauvignon 2013

Kanonkop Estate Cabernet Sauvignon 2017 (St)

Medelstor, fruktig doft med inslag av svarta vinbär och mocka. Medelfylligt med en frisk syra och balanserad strävhet...
Pris: 339:- (75 cl)

Tokara Reserve Collection Sauvignon Blanc 2020 (St)

Tokara Elgin Sauvignon Blanc är ett kristallklart nästan krispigt vin. Det har en halmgul färg med lätta gröna...
Pris: 189:- (75 cl)
Hartenbergs Cabernet Sauvignon Sydafrika Stellenbosch Nigab vin rödvin

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018 (St)

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston...
Pris: 179:- (75 cl)
flaska himmelrand från alheit i sydafrika

Alheit Hemelrand Vine Garden 2020 (Sy)

Hemelrand Vine Garden är ett fylligt och samtidigt elegant vin som bjuder på en intensiv doft med tydliga citrustoner...
Pris: 269:- (75 cl)

WIETA har en unik position som företrädare för såväl fackföreningarna, som civilsamhällets organisationer och vinproducenterna. Detta gör att WIETA kan verka på alla nivåer för att främja rättvisa arbetsvillkor som en central plattform för dialog kring etiska frågor i såväl den enskilda vingården som i samhället i stort.

Organisationens uppförandekod är ett rigoröst ramverk som övervakar och kontrollerar medlemmarnas verksamhet och leveranskedjor. Regelbundna revisioner fungerar som ett primärt övervakningsverktyg för att säkerställa, inte bara laglig efterlevnad av Sydafrikas arbets- och arbetsmiljölagstiftning, utan också också högt ställda krav på ledningssystem som omfattar hållbara etiska principer, policyer och praxis. I kontrollfunktionen ingår även att tillse så att lantarbetarbostäder inte bara uppfyller föreskrivna säkerhets-, hälso- och sanitetsstandarder utan också främjar rätten till värdighet, familjeliv och en övergripande samhällsutveckling.

maträtten Bobotie på en tallrik

Bobotie – Sydafrikas nationalrätt

en sydafrikansk flagga
Dryckesskola

Allt om vinlandet Sydafrika

en vingård med skylt om druvan pinotage
Druvsorter

Pinotage – Sydafrikas egen druva

vingård med skylt chenin blanc
Druvsorter

Chenin Blanc – den gamla druvans resa till revansch

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close