skylt med jägermeister greenhouse
Jägermeister

Jägermeister presenterar ”Jägermeister Greenhouse” och utforskar nya vägar till hållbara festivaler med en solcellsdriven bar på Way Out West

Dela

– Som festival vill vi hela tiden vara en plats där vi utvecklar och bidrar till en viktig omställning. Oavsett om det handlar om engångsartiklar, resor eller energiförbrukning. Jägermeister Greenhouse är ett perfekt exempel på hur vi alla kan jobba med smarta och kreativa lösningar, säger Magnus Olsson, partneransvarig på Way Out West.

Jägermeister Greenhouse är ett steg i riktningen mot mer hållbara festivaler och en drivbänk för kreativa idéer som kan förbättra och förändra festivalaktiveringar och festivalmaterial.

– Way Out West har sedan starten 2007 haft stort fokus på och legat i framkant med hållbarhetsarbete och det känns därför som ett självklart val att lansera Jägermeisters Greenhouse-konceptet just här, säger Daniel Bengtsdahl, Brand Manager, Jägermeister Sverige.

16 solcellspaneler från SunRoof driver Jägermeister Greenhouse under Way Out West och genom att använda SunRoof Second Life är målet att vara självförsörjande på el under hela festivalen.

I Jägermeister Greenhouse serveras välkylda drinkar och iskalla shots med hjälp av solenergin från panelerna. Citrusfrukter med lång transportsträcka har valts bort och i stället används svensk rabarber, citronsyra och ”Incredible Sour Mix” som tillverkas i Stockholm av svenska äpplen. Alla drinkar och shots serveras i glas gjorda av papper.

Det långsiktiga målet är att utmana dagens arbetssätt och vara med och sätta en riktning för framtidens festivaler. Samtidigt ska Jägermeister Greenhouse utvecklas med målet att bli än mer hållbara och innovativa vad det gäller festivallösningar och andra områden.

Detta svenska projekt är en del av Jägermeisters långsiktiga globala helhetsgrepp för att förbättra hållbarheten med uppdraget ”Best Nights of Your Life – Today and Tomorrow”.

Utvalda produkter

jägermeister

Jägermeister (Ty)

Det finns ingen lika välkänd och ikonisk alkoholdryck som Jägermeister. Det är svårt att tänka sig en enda skidort...
Pris: 299:- (70 cl)
Jägermeister 24 x 40 ml

Jägermeister 24 x 40 ml (Ty)

Det finns ingen lika välkänd och ikonisk alkoholdryck som Jägermeister. Det är svårt att tänka sig en enda skidort...
Pris: 439:- (24x4 cl)
Jägermeister Manifest

Jägermeister Manifest 50 cl (Ty)

Det krävs onekligen mod för att bryta traditioner och utmana en legend. I synnerhet om det handlar om en...
Pris: 309:- (50 cl)
Jägermeister Scharf

Jägermeister Scharf (Ty)

Jägermeister Scharf är en iskall shot med en ingefärssmäll som får vilken barkväll som helst att explodera. Scharf...
Pris: 299:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close