malt whisky wm 2023 glas med en flaska och provningsporotokoll

Benriach och Glendronach i final under Maltwhisky-VM!

Dela

Nyligen avgjordes finalen i Maltwhisky-VM i Stockholm. När röken skingrats hade både Benriach och Glendronach letat sig fram till den absoluta toppen genom kvalprovningar och ett stenhårt finalheat.

Utvalda produkter

en flaska glendronach 12

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 569:- (70 cl)
en flaska the ten benriach

Benriach The Ten (Sk)

BenRiach The Ten old är en klassisk Speysidewhisky med en varm fruktig karaktär, milda söta toner och en mycket lätt...
Pris: 549:- (70 cl)
flaska whisky från Benriach the twelve

Benriach The Twelve (Sk)

Stor och komplex doft av honung, kokos, lönnsirap och blåbärspaj. Smaken är mjuk med inslag av Maraschino-körsbär...
Pris: 599:- (70 cl)
Benriach The Smoky Twelve flaska

Benriach The Smoky Twelve (Sk)

Benriach The Smoky Twelve är en smakupplevelse för alla vänner av rökig whisky. Rökig whisky från Speyside är...
Pris: 619:- (70 cl)

Maltwhisky-VM är en av världens största whiskytävlingar. Tävlingen avgörs vid 25 events runt om i landet där drygt 2 000 medlemmar från svenska whiskyklubbar blint röstar fram sina favoriter i olika klasser. Tävlingen är unik eftersom juryn helt utgörs av intresserade maltwhiskyentusiaster. Från början deltog drygt 90 destillerier. De olika heat vinnarna går sedan till den stora riksfinalen, som i år avgjordes i ett direktsänt event på Elite Plaza Hotel i Stockholm. Här kan du läsa mer om tävlingen.

Det var ett synnerligen starkt startfält i år, flera destillerier verkar ha funnit sig till rätta i sina stilar och helt enkelt blivit bättre, kommenterar Henrik Aflodal från The Spirit News, som står bakom arrangemanget.

I den tunga sherryklassen slutade Glendronachs 15-åring Revival på en strålande silverplats. Glendronach är Skottlands kanske allra främsta ”sherryhus”. Inget annat destilleri är lika konsekvent när det gäller den klassiska sherrylagringen. Revival är ett av destilleriets stora flaggskepp och mångfaldigt prisbelönt. Nu också med en silvermedalj i Maltwhisky-VM

I klassen Malty Style slutade Benriach tolvåring The Twelve på en fjärdeplats. The Twelve är en imponerande och komplex maltwhisky som fått strålande internationella recensioner. The Twelve sin karaktär av tre fattyper, bourbonfat, intensiva sherryfat (Pedro Ximénez) och fat som tidigare lagrat gammal ruby portvin.

fat med whisky i ett lager
Dryckesskola

Allt om whisky – sagan om uisge beatha

fem flaskor whisky tips på julklapp och present
Fem presenttips!

Fem tips på presenter till whiskyälskaren!

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close