The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Dela

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i en begränsad upplaga om 25 par. De exklusiva skidorna har ett distinkt bränt mönster som hämtar inspiration från insidan av en whiskytunna. Skidorna levereras med specialtillverkade skidremmar i läder och en whiskyinfuserad olja att underhålla skidans träinläggningar med.

Hantverket spelar en central roll vid tillverkningen av den berömda whiskyn från Dufftown, Banffshire, Skottland. Balvenie är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare på plats i tillverkningen. Med hantverket som utgångspunkt lanserar The Balvenie nu 25 par skidor tillverkade för hand av Åre Skidfabrik. I skidorna återfinns såväl material som mönster och kopparemblem med tydliga kopplingar till den skotska whiskyn.

– The Balvenie DoubleWood Skis är en hyllning till hantverket och den ultimata produkten för alla som älskar The Balvenie. Skidorna är något alldeles extra och har fått kanter av amerikansk ek, samma träslag som återfinns i whiskytunnorna på destilleriet. En detalj som verkligen kräver sitt hantverk men också bidrar med extra skönhet, säger Erik Möller Sjöstedt, Brand Manager på Nigab.

The Balvenie DoubleWood Skis är en all mountain-skida som trivs lika bra i benhårda pister som vindpackad offpist och under tungåkta vårdagar. De limiterade skidorna har en träkärna av bok och poppel, dubbla titanlager och en grafitbas. Sidkanterna, som vanligen är gjorda av plast, är utbytta till amerikansk ek. Ovanpå skidan sitter Balvenies emblem i koppar. Skidorna är 179 centimeter långa och levereras med bindningar, skidremmar i läder samt en whiskyinfuserad olja att underhålla sidkanterna med.

– Samarbetet med The Balvenie har varit roligt men också utmanande. Vi är Skandinaviens enda alpina skidfabrik och precis som hos The Balvenie kommer hantverket först i allt vi gör. Vi fick fria tyglar att utveckla skidan och utmanade oss själva med att byta ut sidkanterna till amerikansk ek. Det var en enorm utmaning att få till det men vi lyckades och slutresultatet blev riktigt fint, säger Stefan Cederberg, grundare och delägare i Åre Skidfabrik.


De limiterade skidorna The Balvenie DoubleWood Skis kostar 12 000 SEK och finns tillgängliga i en begränsad upplaga om 25 par från och med den 14 december klockan 12.00 via thebalvenieskis.com.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close