tjej framför en ipad med motorcykel

The Balvenie tillverkar skräddarsydd motorcykel med MC-profilen Ida Olsson

Dela

The Balvenie och motorcykelbyggaren Ida Olsson krokar arm för att lansera The Balvenie Motorcycle. Motorcykeln, som ursprungligen är en Royal Enfield, byggs om för hand med exklusiva detaljer och materialval, som tydliggör kopplingen till whiskyn och dess hantverk. Specialtillverkade delar såsom ett handsytt lädersäte, egendesignad bensintank och gaffelskydd i läder belyser den noggranna processen och hängivenheten till kvalitet och originalitet.


Hantverket spelar en central roll vid tillverkningen av The Balvenie – den världsberömda whiskyn från Dufftown, Banffshire, Skottland. Det är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare samt tunnbindare på plats i tillverkningen. Det är med hantverket som utgångspunkt som The Balvenie nu armkrokar med MC-profilen Ida Olsson för att skräddarsy en exklusiv motorcykel där vissa delar görs helt för hand. På motorcykeln, som ursprungligen är en Royal Enfield Continental gt 650, finns både material och detaljer med tydliga kopplingar till The Balvenies erkända hantverksprocess.

Utvalda produkter

En whiskeyflaska med Balvenie Caribbean Cask 14 YO med tillhörande behållare, etiketten är beige.

Balvenie Caribbean Cask 14 YO (Sk)

Balvenie Caribbean Cask har en krämig, lite söt, nötaktig och fruktig doft. Den har tydliga citrusaromer och som...
Pris: 759:- (70 cl)
En flaska whiskey och behållare med rubriken Balvenie Doublewood 12 years old.

Balvenie Doublewood 12 YO (Sk)

Söt och mild smak av apelsin och citrus, kanderade mandlar och svarta vinbär.
Pris: 589:- (70 cl)
En flaska Balvenie Portwood 21 YO och behållare med vit etikett

Balvenie Portwood 21 YO (Sk)

Smak av torkade aprikoser, russin, brittisk marmelad, mandel och nougat. Eftersmaken är komplex, mycket fruktig och har...
Pris: 2299:- (70 cl)
En flaska med whiskeyn Balvenie The Sweet Toast of American Oak 12 yo

Balvenie The Sweet Toast of American Oak 12 YO (Sk)

Balvenie är destilleriet där allt kan hända. Inget annat destilleri är lika benäget att experimentera och prova nya...
Pris: 599:- (70 cl)

–Vi är otroligt stolta över The Balvenie Motorcycle och samarbetet med Ida. Det ger oss möjlighet att berätta vår historia och samtidigt ge hantverket bakom kreationen en röst. Den ursprungliga motorcykeln Royal Enfield Continental gt 650 är förvisso en skönhet i sig, men med Idas tolkning av den blir motorcykeln något alldeles utöver det vanliga, säger Erik Möller, Brand Manager på Nigab.

Bygget av den unika motorcykeln sker helt och hållet i Idas garage strax utanför Halmstad. Här har Ida bland annat tillverkat ett lädersäte helt sytt för hand, specialdesignat bensintanken och gjort ett exklusivt gaffelsskydd i läder. Även detaljer i ekträ har utformats som ska anspela på whiskyfaten från destilleriet. Precis som vid tillverkningen av whisky krävs det tid, tålamod, engagemang, passion och nyfikenhet för att skapa exceptionella ting.

–Att få möjlighet att experimentera med olika delar för tillverkningen av The Balvenie Motorcycle är något av de mest spännande och roligaste jag gjort. Tolkningen av motorcykeln, med inslag från The Balvenies hantverksmässiga ådra, är mitt sätt att belysa varumärket från nytt perspektiv. Samtidigt vill jag värna om whiskyns historia genom att gediget och nyfiket lägga både tid och kraft på att skräddarsy en motorcykel som ingen någonsin tidigare har skådat, säger Ida Olsson.

Bygget dokumenteras visuellt i form av en mini-serie med avsnitt som släpps exklusivt på motorcykelmagasinet MCM Classic.

Första avsnittet släpps 2 november, andra 23 november och tredje 16 december och hittas här: The Balvenie Motorcycle – YouTube

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close