Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Vi blir så glada när vi vinner medaljer i Vinordic Wine Challenge. Speciellt glada blir vi när det är välförtjänt och att även prisvänliga viner vinner priser på grund av sin kvalitet. Tävlingen avgörs med blindprovningar vilket garanterar det ärliga resultatet.
Årets vinnare här på Nigab är:
Tävlingskategori: Rött vin 90-99 kr
Guldmedaljen gick till Castelforte Corvina Veronese 2018
Tävlingskategori: Rött vin 70-79 kr
Silvermedaljen gick till Castelforte Ripasso 2017
Tävlingskategori: Rött vin upp till 69 kr
Bronsmedaljen gick till Black Mountain Shiraz/Cabernet 2019
Om Vinordic Wine Challange
Vinordic Wine Challenge, Sveriges största vintävling, går ut på att varje år finna Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Kategorierna är vitt boxvin, vitt vin på flaska, rosévin på box, rosévin på flaska, mousserande rosévin (inkl. champagne), mousserande, champagne, rött boxvin, rött vin på flaska, vitt ekovin, rött ekovin och alkoholfria fruktdrycker.
Årets jurymedlemmar är både kunniga och rutinerade:
Bengt-Göran Kronstam, tävlingens ordförande & provningsledare tillika erkänd vinjournalist
Gunilla Hultgren Karell, etablerad vinskribent för Expressen, Allt om vin, Matmagasinet med flera
Susanne Berglund Krantz, vinexpert, vinskribent och vinbloggare
Jan Rosborn, vinkonsult och föreläsare på Restaurangakademien
Claes Löfgren, vinskribent och en av världens bästa vinfotografer
Magnus Waern, skribent och ordförande i Sveriges vinskribenters förening
Ulf Engelhardt, sommelier
Anders Röttorp, vinskribent på vinbanken.se
Sofia Ander, vinskribent
Maya Samuelsson, årets kvinnliga sommelier 2014, pallplats i Sommelier-SM tre år i rad. Coach för Svenska Sommelierlandslaget samt medverkar i TV4
Linda Pérez, vinskribent i SvD, utbildad vid Grythyttan och arbetat på bl a Mathias Dahlgren, Mistral & Esperanto
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.