DRYCKSBRANSCHENS_KLIMATINITIATIV
Övrigt

Dryckesbranschens Klimatinitiativ

Dela

Kategorier

SVL (Sprit & Vinleverantörsföreningen) har tillsammans med Systembolaget och Sveriges Bryggerier tagit initiativ till Dryckesbranschens Klimatinitiativ – för att vara med och bidra till en minskad klimatpåverkan i dryckesbranschen.

Dryckesbranschens Klimatinitiativ är ett projekt som ger möjlighet för alla dryckesleverantörer att bidra till en mer klimatsmart bransch. Arbetet påbörjades redan 2016 och året efter antog branschföreningarna och Systembolaget en gemensam viljeyttring. I viljeyttringen lovade aktörerna att börja mäta sina avtryck utifrån Greenhouse Gas Protocol (GHG), som är en internationellt vedertagen standard för att beräkna och redovisa utsläpp av växthusgaser, och att sätta upp egna mål för sitt klimatarbete. Detta för att bidra till att möta de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

SVL:s medlemmar har redan visat sitt stöd och engagemang i klimatfrågan, inte minst genom den kartläggning som SVL genomfört, där 97 procent av medlemsföretagen uppger att de kan minska sin klimatpåverkan och 84 procent säger att hållbarhet är ett prioriterat område för företaget.

Ladda ner SVL:s Rapporten här.

I Dryckesbranschens Klimatinitiativs första klimatmätning som publicerades i februari 2020, deltog 35 företag vilket utgör 74 procent av Systembolagets försäljningsvolym. Här ingår stora och små bryggerier, vin- och spritimportörer och deras respektive branschorganisationer, Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL), Sveriges Bryggerier samt Systembolaget.

Ladda ner Rapporten från Dryckesbranschens klimatinitiativ här.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close