drinkamskin
Övrigt

Ny uppfinning räddar svenskar från pinsam tystnad

Dela

Kategorier

– en icebreaker-­maskin som ger dig unika samtalsämnen, baserat på din personlighet.

Vi svenskar blir lätt obekväma i sociala situationer. Faktum är att 9 av 10 svenskar tycker att det vore skönt med något som ibland bryter isen (1). Den irländska whiskeyn Tullamore DEW har därför skapat en icebreaker-­maskin som analyserar data från din Facebook-­profil och ger dig unika samtalsämnen, baserad på din personlighet.

Enligt en ny TNS-­Sifo-­undersökning från irländsk whiskey Tullamore DEW, upplever sju av tio svenskar att det är svårt att komma folk in på livet (2). Sex av tio säger att det lätt blir obekvämt och stelt i sociala sammanhang och närmare en tredjedel säger att de vanligaste samtalsämnena i fikarummet, på middagsbjudningen eller i baren oftast handlar om jobbet (3). För att hjälpa svenskarna att bryta dessa pinsamma sammanhang, lanseras The Icebreaker Machine – världens första maskin som blandar skräddarsydda samtalsdrinkar baserade på dina personliga intressen.

-­ Vi tror att svenskarna (för en gångs skull) kan inspireras av irländarna – där puben mer är som ett vardagsrum och samtalen flödar. Vi hoppas att vår icebreaker-­maskin kan inspirera till oväntade och nya samtal i baren. Och givetvis bjuda på personliga och goda drinkar, säger Oscar J-­T Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager

”Eurovisionfeber – Chiapudding – Uber Pop – Kupolen Borlänge DEW” är exempel på samtalsämnen tillika drink som maskinen skulle kunna blanda. Icebreaker-­maskinen använder nämligen data från din Facebook-­profil som sedan analyseras för att skapa en unik drink, baserad på din personlighet. Den tar hänsyn till din ålder och födelseort för att hitta intressanta och oväntade händelser, såsom filmer som låg på biotoppen 1994 eller annan historisk händelse som inträffade samtidigt som du föddes. Resultatet blir en drink som representerar olika personliga samtalsämnen uppdelat på kategorierna musik, livsstil, relationer och geografi.

The Icebreaker Machine är bland annat skapad av uppfinnaren Andreas Hammar, en del av kollektivet SVART och känd från Mekatronik på SVT.

-­ Maskinen är en konstnärlig gestaltning av händelseförloppet snarare än att bara vara en praktisk drinkautomat. En hommage till Professor Baltazar. En makalös apparat helt enkelt, säger Andreas Hammar

The Ice Breaker Machine lanseras på Hallwylska muséets innegård i Stockholm tisdagen den 31 maj. Den som är nyfiken på sina samtalsämnen och sin unika drink kan också enkelt göra testet på

www.theicebreakermachine.com

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close