fem flaskor vin och sprit för den som har allt!
Fem presenttips!

Fem flaskor till den som har allt!

Dela

När du ska slå på stort och verkligen överraska personen som har allt och lite till. Du vill gärna att presenten är unik och ger en lyxig känsla. Ja, kanske till och med kärlek vid första ögonkast. Från prestigehyllan har vi plockat fram fem unika förslag på udda dyrbarheter. Det är kronjuvelen La Chapelle som är Jaboulets världsberömda vin. Discarded Grape Skin Vodka coolaste vodkan med vinös fruktighet. The Balvenie Twenty Five och lyckan är total. Rémy Martin XO världens mest eleganta destillat. Noe Pedro Ximenez VORS himmelriket nästa för dessertvinsälskaren. Bättre än så här blir det inte. Fem fantastiska dyrgripar för magiska stunder!

en flaska hermitage från jaboulet

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2018

La Chapelle är Jaboulets mest kända vin, och en av Rhônedalens ikoner. Smaken är förstås ännu ung, men visar ändå upp ett underbart, kryddigt djup som bara Hermitage kan, perfekt balanserat med mörk frukt och fat. Passar till rejält smakrika rätter på mörkt kött – nötkött, älg eller annat kraftigt vilt. Jaboulet rekommenderar lagring i 15 till 25 år.

Gjort på syrah från vinstockar med en ålder på 40 till 60 år och skördeuttag på endast 10-18 hl/ha. Urvalet av druvorna är mycket rigoröst, likväl som vilka viner som skall ingå i den slutliga blandningen. La Chapelle är lagrat 16 månader på ekfat.

en grön knapp med läs mer och pris
en flaska vodka med vindruvor och glas

Discarded Grape Skin Vodka

Stor doft av gröna äpplen, litchifrukt och mandel. Smak av Williamspäron, exotiska frukter, guava och stjärnfrukt med en eftersmak som är fruktig och brödig med rosépeppar i avslutningen.

Discarded Chardonnay Vodka är ett aktivt och miljömässigt val för den som vill påverka dryckesindustrin i en mer hållbar riktning. Det är också en annorlunda och smakrik vodka som med sin vinösa fruktighet ger en ny dimension till många klassiska vodkadrinkar.

en grön knapp med läs mer och pris
en flaska balvenie whisky som är dyr

The Balvenie Twenty Five

Balvenie Twenty Five bjuder på de klassiska och eftertraktade Balveniesmakerna där vanilj, syltad ingefära och flytande ljunghonung blommar ut i doft och smak.

Balvenie Distillery kallar serien för Rare Marriages. Det är en av Skottlands mest prestigefulla whiskyserier – och rara giftermål är sannerligen vad det handlar om. I serien ingår exklusiva fatmöten från Balvenies ålderstunga lagerhus. Först ut i raden av lyckliga äktenskap är The Balvenie Twenty Five.

en grön knapp med läs mer och pris
en flaska cognac remy martin

Rémy Martin XO

En blommig och fruktig, nästan mustig doft av russin, dadlar, honung och apelsinmarmelad, där lätt övermogna druvor och klassiska söta konditori-aromer fyller glaset. Smaken bärs av mogna frukter, plommon, päron, rabarber, krusbär och en varm omfamnande ek. Eftersmaken är mycket lång och har en stilla försvinnande apelsinton.

Det råder ingen tvekan om vad som är världens mest eleganta destillat. Cognac är dryckesvärldens ädling – distingerad, sofistikerad och belevad, som en handkyss i en salong efter kaffet, före kaffet eller bara för den sublima njutningens skull. Elegantare än Rémy Martin XO blir det inte.

en grön knapp med läs mer och pris
en flaska sherry med glas och ett litet träd

Noe Pedro Ximenez VORS

Ett av världens sötaste viner, trögflytande med en mycket koncentrerad smak med inslag av dadlar, mocka, lakrits och rostad kummin. Avnjutes sval i små glas, med en bit mörk choklad för den som vill.

Noe är gjort på 100% pedro ximenez och kommer uteslutande från Gonzalez-Byass egna vingårdar i DO Jerez. Enligt reglerna för DO Jerez är det faktiskt tillåtet att göra pedro ximenez-viner på druvor som odlats och torkats i Montilla-Morilles. Gonzalez-Byass gör dock uteslutande vin på druvor som odlats inom DO Jerez.

en grön knapp med läs mer och pris

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close