Min Gud, jag dricker stjärnor! Utropats av Dom Pierre Perignon när han första gången smakade av sitt skummande vin. Mousserande viner slutar aldrig att kittla och ökar stadigt i popularitet. Bubblor är inte bara festligt det är även en väldigt bra dryck att matcha till lättare mat. Dessutom måste det vara den sak som snart har ersatt blomman till värden/värdinnan när vi skall bort på middag. Vi har strålande exempel på fem olika stjärnor att tipsa om till vardags och fest. Välj mellan Cava, Champagne, Sparkling Wine, Prosecco och Crémant från våra briljanta vinproducenter. Det finns alltid något att fira!
Ljus, gul färg med små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Torr, fruktig, frisk och komplex smak med inslag av citrus och päron.
Vilarnau Organic Brut Nature är helt torr, vilket gör att vinets friskhet och naturliga fruktighet får spela fritt. En fräsch cava som passar utmärkt som en aperitif innan maten, till lite goda tilltugg eller bara på egen hand tillsammans med goda vänner
Fourny Blanc de Blancs Brut Premier Cru är en blandning av Premier Cru-druvor från Vertus. Endast den bästa pressade druvjuicen används. Fourny vinifierar vin från ett 30-tal olika lägen var för sig, för att få en varierad mängd basviner. Första jäsningen sker delvis på små träfat innan de basvinerna blandas med äldre årgångar (40% av den totala blandningen) till olika ”cuvéer”. Därefter får vinerna ligga på sin jästfällning till våren därpå. Här skapas den speciella husstil som är mycket finessrik och elegant i karaktären. Därefter buteljeras de inför den andra jäsningen som enligt tradition sker på flaska som slutligen lagras i familjens källare minst 30 månader.
Det mousserande Aves del Sur har en gyllengul färg med rosa stråk. Moussen har små och livliga bubblor. Doften är intensivt fruktig, med vit persika, kvitten, gröna äpplen och rostat bröd. Smaken är frisk och elegant med en lång krämig och fruktig eftersmak. Vinet har en brödig stil som passar till de flesta skaldjur, buffé- och fiskrätter. Det är ett lyxigt vin i en angenäm prisklass. Utmärkt som välkomstdrink eller en festskål när något ska firas. Bör serveras kylt, cirka 6–8 grader.
Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta inslag av honungsmelon, persika, fläder och tuttifrutti. Moussen är frisk och bubblande (spumante) och eftersmaken tämligen torr och fruktig. Alkoholhalten ligger på 11%.
Vinet är ett elegant och festligt sällskapsbubbel. Internationellt omskrivet som ett av de mer prisvärda proseccovinerna. Det är ett underbart aperitifvin och ett vin som både livar upp en fest och som står upp mot bra skaldjurs- och fiskrätter. Idealiskt till räkor och havskräftor och även till mindre kryddstark asiatisk mat. Oslagbart som välkomstdrink. Bör serveras ordentligt kylt, gärna 6–8 grader.
Crémant de Bourgogne är ett lyxigt bubbel i en moderat prisklass, ett utmärkt champagnealternativ fullt jämförbart med de berömda bubblorna från norr. Crémant de Bourgogne är en klockren fördrink, ett mingel- och sällskapsvin med lyxkänsla, men också ett härligt vin att njuta till exempelvis fisk och skaldjur. Vinet är färdigt att drickas och bör serveras ordentligt kylt, gärna runt 8–10 grader.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.