fem flaskor som passar bra som julklappar och presenter
Fem presenttips!

Fem starka presenter som kluckar!

Dela

I tv-serier som ”Arvingarna” och ”Dallas” var barskåpet aldrig långt borta. Den vanligaste repliken i ”Arvingarna” var ”Would you like a drink?” Här tipsar vi om fem starka och smakrika rackare som förvånar och förhoppningsvis avnjutes tillsammans med den som givit gåvan. Whisky – livets vatten – vi svenskar är i högsta grad ett whiskydrickande folk och fint är det men missa inte att upptäcka övriga rackare. En ”calva” är en fantastisk digestif liksom rom som legat på ekfat i hela 23 år, bägge storslagna dryckesupplevelser. Jägers Manifest en helt ny upplevelse med mer komplexa och avrundade smaker och The Botanist unika gin görs på det anrika och innovativa whiskydestilleri – Bruichladdich på Isle of Islay. Det är klart vi ger tumme upp för serien Arvingarna och vilka rackare till drinkare de var. Måttlighet framför allt!

en flaska whisky på ett bord med dekoration

Balvenie Caribbean Cask 14 YO

Balvenie var det första destilleri som 2005 lanserade en slutlagring på romfat. Resultatet blev mycket uppskattat: Balvenies mjuka honungssötma harmonierade perfekt med den söta rommen och skapade en whisky som uppskattades så mycket att experimentet blev permanent. Balvenie Caribbean Cask har lagrats i drygt 13 år på amerikanska ekfat och därefter i niomånader på fat som tidigare innehållit västindisk rom, resultatet är en mycket len, njutbar och harmonisk Balvenie.

en bild på grön knapp med text
en flaska rom med glas och dekoration

Matusalem Gran Reserva Solera 23 Years

Matusalem Gran Reserva Solera 23 är en sensationellt mjuk rom med en genomsnittlig ålder av hela 23 år. Det ingår alltså rom som är betydligt äldre än så i denna ytterst exklusiva men angenämt prissatta levande antikvitet.

Matusalem Gran Reserva Solera 23 är en rom som ska drickas som den är, i provningsglas och med stor andakt. Smaken trollar fram hela Karibien. Det är en storslagen dryckesupplevelse.

en bild på grön knapp med text
en flaska manifest på ett litet podium med glas och en apelsin med drink

Jägermeister Manifest 

Manifest vilar på samma grund av 56 örter och växter som originalet Jägermeister. Manifest har utöver originalblandningen ytterligare en mängd örter som macereras separat. Därutöver ingår även ett rent vetedestillat som lagras i 15 månader på små rostade ekfat av amerikansk och tysk ek. Detta ger en helt ny upplevelse med mer komplexa och avrundade smaker. Manifest har en alkoholhalt på 38 % vilket medför en mer distinkt smakbild. Smaken är kraftfull och kryddig med fatkaraktär och inslag av torkad frukt, vanilj och bittersöta apelsiner.

en bild på grön knapp med text
en ginflaska med drink och lite söta bär

The Botanist Islay Dry Gin

The Botanist har på kort tid blivit en av världens mest hyllade ginsorter. Det är förståeligt, receptet är ytterst komplext, ingredienserna ovanligt många, ursprunget är unikt och den destilleras i något som brukar beskrivas som en upp och nedvänd soptunna i koppar – men framförallt görs The Botanist vid ett anrikt och innovativt whiskydestilleri – Bruichladdich på Isle of Islay.

en bild på grön knapp med text
en flaska calvados med ett litet glas och dekoration fin som fan

Père Magloire 12 YO

Att tillverka en högklassig calvados är en omfattande och tidsödande process. Det kan behövas fler än 100 olika äppelsorter för att lyckas balansera fruktighet, sötma och syra. Våra matäpplen duger inte, de flesta äppelsorter som ingår i en calvados är bittra. Den syrliga beskan blandas sedan upp med en mindre del söta äpplen. I Pay’s de Auge, som är det centrala och det främsta av de tre calvadosdistrikten gäller strikta produktionslagar. I dag finns ett tiotal stora calvadosproducenter och ett stort antal små. Det största och det mest ryktbara märket är Père Magloire. Till Père Magloire 12 yo används 100 procent äpplen från Normandie och under den långa lagringen ligger den uteslutande på franska ekfat.

en bild på grön knapp med text

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close