gelato_verona
Restips

Fem glassbarer du inte får missa i Verona

Dela

Kategorier

Italien och Veneto är glassens hemland. Det sägs att det var venetianaren Marco Polo som tog glassen till Europa. I Verona finns flera av de bästa glassbarerna i världen. Här presenteras fem av dem

La Boutique Del Gelato

La Boutique Del Gelato toppar många rankninglistor och brukar beskrivas som Veronas bästa gelateria. La Boutique Del Gelato ligger på Via Carlo Ederle 13 och drivs av samma familj sedan generationer. Här pratar vi glasshantverk, passion och kärlek till säsongens bästa råvaror, lite dyrare än andra gelaterior men värt varenda euro.

Gelateria Patagonia

Till Verona åker man inte bara för mat och vin, utan för glass också. På shoppinggatan Via Mazzini (Via S Nicolò, 43) ligger Gelateria Patagonia som är en vackert utsmyckad gelateria med ett överflöd av glass. Här trängs turister bland härligheterna och storsäljaren Bacio di Romeo (Romeos kyss) är värd ett Veronabesök bara den.

Gelateria Ponte Pietra

På Ponte Pietra på Via Ponte 13 ligger ett glassigt paradis som erbjuder fantastisk krämiga gelato i många olika smaker. Gelaterian är ett perfekt promenadstopp eller plats att söka skugga vid under träden och njuta av glasskonst när den är som allra bäst.

Gelateria Romana

Gelateria Romana på Piazza Santo Spirito 9, tio minuters promenad från centrum har blivit prisbelönade för sin makalöst goda glass, enligt tripadvisor en av de allra bästa gelateriorna i Verona. Här får man inte missa Pistageglassen som är gudomlig och husets klassiker Crema dal 1947. Här finns också en mängd annorlunda smaker.

Gelateria venchi

Gelateria Venchi på shoppinggatan Via Mazzini 44 går man till om man vill ha en makalös god chokladgelato. Här är choklad specialiteten och Venchi säljer inte bara glass. Gelateria Venchi ligger ett stenkast från Julias hus så turisterna är många, men vem vill inte köa en stund för Veronas godaste chokladglass.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close