fem_vinbarer_i_verona
Restips

Fem vinbarer i Verona du inte får missa

Dela

Kategorier

Antica Bottega del Vino

Som vinintresserad besökare i Verona får man inte missa Antica Bottega del Vino på Via Scudo di Francia 3. Vinbaren och bistron ligger på en tvärgata och den lilla svarta skylten är diskret och lätt att missa. Vinlistan är en av Italiens bästa och har inte bara viner från Veneto, utan mängder med fantastiska viner från hela världen.

Del Bugiardo

Del Bugiardo på Corso Porta Borsari 17 är en av Veronas bästa vinbarer med utsökta viner och bra mat. Här trängs turister med Veronabor och stämningen är hög. Man får ofta vänta en stund och det är det värt, man blir väl omhändertagen. Här finns mängder med traktens Ripasso och utsökta Amaroneviner.

Signorvino

Signorvino på Corso Porta Nuova 2 mitt i Veronas gamla stad är en vinbar i två plan där nedre är en vinbutik med mängder av italienska viner. Övre plan är restaurang och bar. Hit går man lämpligen för att köpa med sig någon svårfångad souvenirflaska hem eller för att prova vin i restaurangen. Maten är traditionell och den smakfullt inredda restaurangen erbjuder både lunch och middag.

Osteria Caffé Monte Baldo

Osteria Caffé Monte Baldo på Via Rosa 12 har överlevt två världskrig och är en omtyckt vinbar som tycks föredras av infödda Veronabor. Här finns mängder med spännande viner från trakten och flera sorter är stadens ”egna”. Menyn är enkel och traditionell och erbjuder mycket plockmat. En underbar vinbar för några glas gott pratvin och en tallrik delikatesser i världsklass.

Enotreca Segreta

Enotreca Segreta på Vicolo Samaritana 10 är en av Veronas mysigaste vinbarer med massor av italiensk charm, utsökt mat och där man kan njuta viner på en behaglig terrass eller på en mer livlig restaurang. Personalen tar sig gärna tid och vinlistan är imponerande.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close