Vintillverkning

Vin odlas i de flesta av världens länder. Vinodling förekommer på alla kontinenter och i många kulturer. Det är egentligen bara på de mest nordliga och sydliga breddgraderna som vinodling inte är möjlig. I kommersiell bemärkelse går vinets odlingsgränser i band runt jorden från Argentina och Chiles sydligare delar till södra Skandinavien i norr. Denna mångfald av länder och kulturer gör att vin framställs på olika vis beroende på var i världen vi befinner oss. Variationen av växtplatser, klimat, jordmåner och förutsättningar har genom vinets cirka 8 000-åriga historia medfört att mängder med druvor och med dem mängder av vintyper, hantverkstraditioner och metoder har utvecklats.

Läs mer
Dryckesskola

Hur gör man mousserande vin?

Dryckesskola

Hur gör man rosévin?

Dryckesskola

Hur gör man vitt vin?

Dryckesskola

Hur gör man rött vin?

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close