Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning
Whisky

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

Dela

Kategorier

Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick med all tydlighet i förra veckan då vi bjöd in till ett världsrekordförsök i Whiskyprovning. 2 283 personer hade anmält sig och inför representanter från Guinness World Records putsades det gamla rekordet med 31 deltagare.

Världsrekordprovningen ägde rum på En Öl och Whiskymässa i Göteborg som besöktes av 25 000 personer. Därmed har mässan i Göteborg etablerat sig som en av Europas största i sitt slag. Rekordprovningen leddes av Adam Hannett, som är Master Distiller på Bruichladdich. Han guidade deltagarna från scen och två gigantiska tv-skärmar genom de tre varumärkena Bruichladdich, Port Charlotte och Octomore.

– Det var en mäktig upplevelse. Tänk att det kommer nästan lika många människor på en provning med mig och Bruichladdich som det bor på hela Islay. Det är en höjdpunkt i vårt destilleris historia och det känns såklart jätteroligt för mig, helt oförglömligt, säger Adam Hannett.

Att arrangera en sådan här gigantisk provning är en enorm apparat och en logistisk utmaning av stora mått. Enbart att hälla upp tre sorters whisky tog fyra timmar.

”– Det har såklart varit en häftig resa sedan vi drabbades av den här idén till dess vi står här och faktiskt har slagit rekordet. Det trodde vi inte riktigt att vi skulle klara, säger David Kringlund, Brand Manager på Nigab som representerar Bruichladdich i Sverige.”

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close