Solera 1847 Cream

Solera 1847 Cream har en mörk, nötbrun färg. Doften är stor och komplex, med inslag av katrinplommon, hasselnötter och russin. Smaken är söt (128 g socker per liter), med komplexa smaker av katrinplommon, hasselnötter och muskot. Ett sött, men balanserat vin att njuta till starka ostar, nötter, julgodis eller bara på egen hand. Serveras med fördel lätt kylt.

Cristina Medium Oloroso

Cristina har en djup, nötbrun färg. Doften är stor och komplex, med inslag av hasselnötter, russin och torkade aprikoser. Smaken är halvsöt (40 g socker per liter), med balanserande friskhet och inslag av torkad frukt, katrinplommon, kryddnejlika och muskot. Ett perfekt vin till lagrade hårdostar, nötter eller bara på egen hand. Serveras med fördel lätt kylt.

Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva

Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att dricka båda på egen hand och till mat. Vinet passar utmärkt till småplock och lättare förrätter på fisk, skaldjur och grönsaker – ja, helt enkelt det som vi i dag känner som tapas och pinchos.

Tio Pepe En Rama 2020

Det är drygt tio år sedan Tio Pepe En Rama släpptes första gången, och denna helt unika, årliga variant av Tio Pepe fortsätter att ta vinvärlden med storm. Första året var det en enda buteljering exklusivt för den brittiska marknaden, i år släpps Tio Pepe En Rama i 17 olika länder runt om i världen – och man kan konstatera att Tio Pepe En Rama har skapat en helt ny kategori för sherry.

Vilarnau Brut Nature Vintage 2017

Vilarnau Brut Nature Vintage är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och naturliga fruktighet får spela fritt. Basen i vinet är 50 procent macabeo för syra och ryggrad, 35 procent parellada ger fyllighet och 15 procent chardonnay ger aromer av citrus och gula plommon. Den extra långa lagringen på jästfällningen i flaskan (alltid minst 24 månader) ger vinet komplexitet och krämighet.

La Copa Extra Seco

Med La Copa Vermouth återupplivar Gonzalez-Byass sin gamla tradition att producera vermouth. Även om de i dag är mest kända för att vara den ledande producenten av kvalitetssherry, så var vermouth en viktig del av Gonzalez-Byass portfölj för 100 år sedan.

La Copa Blanco

Med La Copa Vermouth återupplivar Gonzalez-Byass sin gamla tradition att producera vermouth. Även om de i dag är mest kända för att vara den ledande producenten av kvalitetssherry, så var vermouth en viktig del av Gonzalez-Byass portfölj för 100 år sedan.

12 Linajes Crianza 2016

Denna Crianza är på många sätt det mest typiska spanska vinet – rött, från ett av de klassiska urpsrungen, gjort på tempranillo och lagrat precis lagom länge på fat för att ge den perfekta balansen mellan mörk frukt och kryddig fatkaraktär. Enligt lag måste en Crianza vara lagrad minst två år på vineriet, varav minst ett år på fat.

12 Linajes Roble 2018

Roble betyder helt enkelt ”ek” på spanska, och är beteckningen på ett vin som har lagrats minde än ett år på fat, för att man skall få ett vin med en tydlig, ung fruktighet och samtidigt en tydlig, men balanserad fatkaraktär.

Licor 43 Baristo

Licor 43 Baristo är en elegant och söt likör med kaffetoner. Den kan drickas som den är tillsammans med is i ett tumblerglas, till en söt dessert, till kaffet, glassefterrätten eller tiramisun. Den är också mycket användbar som drinkingrediens i mängder med drinkar där inte minst Espresso Martini blivit mycket populär.

Nectar Pedro Ximenez

Pedro ximenez, döpt efter druvan med samma namn, är den sötaste och kraftigaste av sherry-typerna. Gjord på druvor som torkat i den heta andalusiska solen blir vinerna mörkt bruna, trögflytande och mycket söta.

Del Duque Amontillado VORS

Del Duque utgår från Viña AB, men är alltså lagrad ytterligare 20 år på fat. Detta ger en mycket stor komplexitet, med inslag av blodapelsin, grönt the och ingefära, fortfarande med den typiska nötigheten hos amontillado i botten.

Castaño GSM 2017

Castaño GSM har en mörk djupröd färg. Dofter är mörk och generös av mogna björnbär,  blåbär, viol och inslag av vitpeppar och färska örter. Smaken är kraftfull och bjuder på plommon, svarta vinbär och björnbär, men också soltorkade örter som timjan och rosmarin, lakrits och tobak. En elegant friskhet märks i den långa eftersmaken liksom mjuka eleganta tanniner.

Castaño Santa 2015

Santa har en mörk körsbärsröd färg och tydliga dofter av svarta vinbär, björnbär och plommon med en söt kryddighet i en lätt rökig bakgrund. Smaken bjuder på en intensiv frukt, mogna björnbär och plommon, tydlig syra och mjuka tanniner som klingar av i en lång och behaglig eftersmak.

Castaño Casa Sisca 2014

Casa Sisca är ett djuprött kraftfullt vin med intensivt fruktiga aromer. I doften möter mogna plommon, hallon och skogsbär som sällskapas av en elegant kryddighet med kokos och tobak. Det är ett muskelvin med mängder av frukt, sommarbär, rabarber och med syra och söta tanniner i en lång silkesmjuk eftersmak.

Castaño Casa de la Cera 2014

Casa de la Cera 2014 har en djupt rubinröd färg. Doften präglas av den mustiga monastrelldruvan och bjuder på en intensiv fruktighet med röda bär, balsamvinäger och lätta kryddiga inslag. I smaken möter körsbär, skogsbär, mjuka tanniner och en angenäm friskhet tillsammans med små inslag av fat och cederträ.

Marqués de Riscal Sauvignon Blanc Organic 2019

Riscal Sauvignon Blanc har en ljusgul färg med toner i grönt. I doften finns fräsch krusbärstoner och tydliga mineraltoner. Smaken är fruktig med mild citrus, toner av annans och melon med syra och mineraler i en harmonisk balans.

Det är ett utmärkt val till olika fisk- och skaldjursrätter, till lättare pasta, grillade grönsaker och kyckling. Det är ett väldigt bra aperitif- och pratvin med höga citrustoner och fruktighet. Ett intressant vin från en tämligen okänd region i Spanien. Färdigt att drickas, men utvecklas under några års lagring. Bör serveras kylt till runt tio grader.

Lolea N°2 White

Lolea N°2 White är en Sangria Blanca gjord på vitt vin. Sangria är vanligen röd, men på senare år har vita varianter blivit allt vanligare. Basvinet är gjort på chardonnay och macabeo som har blandats med färskpressad citron-, apelsinjuice och en nypa vanilj. Vinet är valt för sin smakrikedom där i synnerhet den nordspanska druvan macabeo bidrar med syra och fruktighet. Citrustoner är påtagliga i både doft och smak liksom en klang av vanilj. I smaken finns också aromatiska toner som jasmin, persikoblom och fläder. Bubblorna är lätta och syra och sötma är i subtil balans.

Lolea N°1 Red

Lolea N°1 har en ljust purpurröd körsbärston med lätt pärlande bubblor. I doften möter ett frisk ungt rött vin, körsbär, apelsinskal, citron, mynta, kanel och somriga jordgubbar. Smaken är fyllig av röda bär, körsbär, druvor, mogna frukter, en stillsam citrus och en läskande sötma som klingar av i en blommig frisk eftersmak med en liten antydan till bitterhet.

Tio Pepe Una Palma Fino

Blek, guldgul färg med gulgrönt inslag. Stor och intensiv doft, typisk för gammal fino, där flor-aromer dominerar, men en aning oxidation kan märkas. Fyllig och torr smak, med en lätt sälta i avslutningen.

Tio Pepe Tres Palmas Fino

Mörk gyllengul färg med gröna toner. Mycket intensiv och komplex doft med inslag av fat. Fyllig och mjuk smak – torr, rik och mycket lång. Stilen kan beskrivas som fino amontillado.

Tio Pepe Cuatro Palmas Amontillado

Medelmörk mahognyfärg med grön kant. Intensiv doft med inslag av ceder, tobak, örter och fernissa. Mycket komplex och intensiv smak med perfekt balans mellan syra och ek. Mycket lång eftersmak med en lätt sälta och aning bitterhet som fortfarande finns kvar sedan lagringen under flor.

Tio Pepe Dos Palmas Fino

Ljus, guldgul färg med gröna toner. Stor och intensiv doft, som på grund av lagringen är mer präglad av oxidation än av lagring under flor. Smaken är kraftfull och lite fet med en lätt sälta.

Tio Pepe

En stor, frisk, ren doft med nötighet. Helt torr, komplex smak med elegant finokaraktär. Lång eftersmak.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close