Nectar Pedro Ximenez

Pedro ximenez, döpt efter druvan med samma namn, är den sötaste och kraftigaste av sherry-typerna. Gjord på druvor som torkat i den heta andalusiska solen blir vinerna mörkt bruna, trögflytande och mycket söta.

Del Duque Amontillado VORS

Del Duque utgår från Viña AB, men är alltså lagrad ytterligare 20 år på fat. Detta ger en mycket stor komplexitet, med inslag av blodapelsin, grönt the och ingefära, fortfarande med den typiska nötigheten hos amontillado i botten.

Castaño GSM 2017

Castaño GSM har en mörk djupröd färg. Dofter är mörk och generös av mogna björnbär,  blåbär, viol och inslag av vitpeppar och färska örter. Smaken är kraftfull och bjuder på plommon, svarta vinbär och björnbär, men också soltorkade örter som timjan och rosmarin, lakrits och tobak. En elegant friskhet märks i den långa eftersmaken liksom mjuka eleganta tanniner.

Castaño Santa 2015

Santa har en mörk körsbärsröd färg och tydliga dofter av svarta vinbär, björnbär och plommon med en söt kryddighet i en lätt rökig bakgrund. Smaken bjuder på en intensiv frukt, mogna björnbär och plommon, tydlig syra och mjuka tanniner som klingar av i en lång och behaglig eftersmak.

Castaño Casa Sisca 2014

Casa Sisca är ett djuprött kraftfullt vin med intensivt fruktiga aromer. I doften möter mogna plommon, hallon och skogsbär som sällskapas av en elegant kryddighet med kokos och tobak. Det är ett muskelvin med mängder av frukt, sommarbär, rabarber och med syra och söta tanniner i en lång silkesmjuk eftersmak.

Castaño Casa de la Cera 2014

Casa de la Cera 2014 har en djupt rubinröd färg. Doften präglas av den mustiga monastrelldruvan och bjuder på en intensiv fruktighet med röda bär, balsamvinäger och lätta kryddiga inslag. I smaken möter körsbär, skogsbär, mjuka tanniner och en angenäm friskhet tillsammans med små inslag av fat och cederträ.

Tio Pepe En Rama 2019

Det är i år tio år sedan Tio Pepe En Rama släpptes första gången, och denna helt unika, årliga variant av Tio Pepe fortsätter att ta vinvärlden med storm. Första året var det en enda buteljering exklusivt för den brittiska marknaden, i år släpps Tio Pepe En Rama i 17 olika länder runt om i världen – och man kan konstatera att Tio Pepe En Rama har skapat en helt ny kategori för sherry.

Marqués de Riscal Sauvignon Blanc Organic 2018

Riscal Sauvignon Blanc har en ljusgul färg med toner i grönt. I doften finns fräsch krusbärstoner och tydliga mineraltoner. Smaken är fruktig med mild citrus, toner av annans och melon med syra och mineraler i en harmonisk balans.

Det är ett utmärkt val till olika fisk- och skaldjursrätter, till lättare pasta, grillade grönsaker och kyckling. Det är ett väldigt bra aperitif- och pratvin med höga citrustoner och fruktighet. Ett intressant vin från en tämligen okänd region i Spanien. Färdigt att drickas, men utvecklas under några års lagring. Bör serveras kylt till runt tio grader.

Lolea N°2 White

Lolea N°2 White är en Sangria Blanca gjord på vitt vin. Sangria är vanligen röd, men på senare år har vita varianter blivit allt vanligare. Basvinet är gjort på chardonnay och macabeo som har blandats med färskpressad citron-, apelsinjuice och en nypa vanilj. Vinet är valt för sin smakrikedom där i synnerhet den nordspanska druvan macabeo bidrar med syra och fruktighet. Citrustoner är påtagliga i både doft och smak liksom en klang av vanilj. I smaken finns också aromatiska toner som jasmin, persikoblom och fläder. Bubblorna är lätta och syra och sötma är i subtil balans.

Vilarnau Organic Brut Rosé

Vilarnau Organic Brut Rosé är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att dricka båda på egen hand och till mat. Vilarnau Organic Brut Rosé passar utmärkt till småplock och lättare förrätter på fisk, skaldjur och grönsaker – ja, helt enkelt det som vi i dag känner som tapas och pinchos. Det är ingen slump att Vilarnau Organic Brut Rosé kommer från de böljande kullarna bara några mil väster om Barcelona – staden där man hittar barer med fräscha tapas och pinchos i snart sagt varje gathörn. Att dricka cava till maten är populärt inte bara i Barcelona, utan är en trend som sprider sig över hela världen.

Lolea N°1 Red

Lolea N°1 har en ljust purpurröd körsbärston med lätt pärlande bubblor. I doften möter ett frisk ungt rött vin, körsbär, apelsinskal, citron, mynta, kanel och somriga jordgubbar. Smaken är fyllig av röda bär, körsbär, druvor, mogna frukter, en stillsam citrus och en läskande sötma som klingar av i en blommig frisk eftersmak med en liten antydan till bitterhet.

Tio Pepe Una Palma Fino

Blek, guldgul färg med gulgrönt inslag. Stor och intensiv doft, typisk för gammal fino, där flor-aromer dominerar, men en aning oxidation kan märkas. Fyllig och torr smak, med en lätt sälta i avslutningen.

Tio Pepe Tres Palmas Fino

Mörk gyllengul färg med gröna toner. Mycket intensiv och komplex doft med inslag av fat. Fyllig och mjuk smak – torr, rik och mycket lång. Stilen kan beskrivas som fino amontillado.

Tio Pepe Cuatro Palmas Amontillado

Medelmörk mahognyfärg med grön kant. Intensiv doft med inslag av ceder, tobak, örter och fernissa. Mycket komplex och intensiv smak med perfekt balans mellan syra och ek. Mycket lång eftersmak med en lätt sälta och aning bitterhet som fortfarande finns kvar sedan lagringen under flor.

Tio Pepe Dos Palmas Fino

Ljus, guldgul färg med gröna toner. Stor och intensiv doft, som på grund av lagringen är mer präglad av oxidation än av lagring under flor. Smaken är kraftfull och lite fet med en lätt sälta.

Tio Pepe

En stor, frisk, ren doft med nötighet. Helt torr, komplex smak med elegant finokaraktär. Lång eftersmak.

La Copa Vermouth

La Copa har en rik och elegant smak, där man tydligt känner de rika, nötiga tonerna från oloroso sherry. Detta balanseras av en elegant bitterhet från malörten, komplexitet från alla kryddorna och en balanserad sötma från pedro ximenez. En vermouth att njuta på egen hand med en isbit och en citronklyfta, eller som ingrediens i alla klassiska drinkar där röd vermouth ingår – om det så är Manhattan, Old-fashioned eller Negroni. La Copa kommer att ge dem alla ett helt annat djup än vad en standard-vermouth gör!

Vilarnau Organic Brut Nature

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk , komplex och fruktig smak med inslag av citrus och päron.

Marques de Riscal Viñas Viejas 2016

Frisk, komplex och intensiv med aromer av jordgubbar, hallon och med blommigt inslag. Frisk och mycket smakrik, välbalanserad med lång och komplex eftersmak med karaktär av jordgubbar och med ton av brioche.

Castaño Organic Monastrell 2018

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad strävhet och inslag av mörka körsbär, örtkryddor och sötlakrits. Passar bra till de flesta kötträtter och ostar. Kryddigheten och den generösa frukten gör det till ett utmärkt val till vegetariska rätter. Serveras vid cirka 16 grader.

Castaño Collección 2013

Castaño Collección är ett mörkrött vin med stor intensitet och en doft av mogna mörka bär. Det har också en påtaglig kryddighet och toner av örter och lätt svartpeppar. Smaken är komplex och bjuder på mogna körsbär, hallon, choklad och torkade frukter med en liten pepprighet och en nästan rökig ton i avslutningen. Efter jäsningen har vinet lagrats på ekfat i 10 månader vilket bidrar med fyllighet, tanniner och en stilla vaniljton.

Hécula 2016

Hécula är en druvren monastrell som under sex månader har lagrats på franska och amerikanska ekfat. Vinet har odlats på 750 meters höjd där temperaturen ofta legat mellan 40 och 45 grader. Vinet har en djupt purpurröd färg och en doft som bjuder på blåbär, mogna hallon, lakrits och en elegant lite blommig mineralton. Smaken är mycket fyllig, välbalanserat fruktig med balanserande tanniner och en elegant ekighet. Lång och intensiv eftersmak. Ett vin som kan lagras och utvecklas under flera år.

Castaño Dulce Monastrell 2016

Castaño Dulce Monastrell är ett djupt rött och mycket smakrikt vin med fruktig och kraftfull arom. Tydliga inslag av mogna bär som blåbär, björnbär, och körsbär. Smaken möter med plommon, lakrits, katrinplommon och choklad. Alkoholhalten på 15 % gör det mycket kraftfullt och ger vinet en liten syrlig twist i eftersmaken.

Orochata 43

Smak: Spröd, söt smak av jordmandel, kryddor och citrus från Medelhavet. Serveras: Kyld, lätt skakad, över is. Den lätta, krämiga likören är laktosfri* och har en alkoholhalt om 16%. I smaken finner man söta toner av jordmandel, kryddor och citrus från Medelhavet.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close