Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta korvar och vitpeppar. Fylligt, ännu ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017

Jaboulet Cornas – Domaine de Saint-Pierre 2017 är ett mycket fylligt och mustigt vin med mängder av muskler och aromer. Färgen är mörk och doften bjuder på svarta vinbär, stall, lakrits, nymald svartpeppar och mogna körsbär. Vinet har en fyllig kropp med sammetsmjuk smak där plommon, svarta vinbär, toner av tobak, rostad ek och tanniner klingar av i en lång och omfamnande eftersmak.

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Mule Blanche 2017

Crozes-Hermitage Mule Blanche 2017 har en kristallklar halmgul färg, rika blommiga toner med doft av persika och päron som omfamnar en mjuk fruktig smak av honungsmelon, lätt citrus, gröna äpplen och aprikos. Eftersmaken är väl balanserad med strama mineraler och en frisk och elegant syra.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017

La Chapelle är Jaboulets mest kända vin, och en av Rhônedalens ikoner. Gjort på syrah från vinstockar med en ålder på 40 till 60 år och skördeuttag på endast 10-18 hl/ha.

André Delorme Crémant de Bourgogne Brut

André Delorme Crémant de Bourgogne är en frisk och mineralrik Crémant. Det är en Brut, alltså en torr Crémant med brödiga inslag, toner av gröna äpplen, gråpäron och kastanj i doften. Smaken är kraftfull med bitiga mineraler, citrus, persika och fläder, inbäddat i en mjuk och bubblande mousse.

Château de Caraguilhes Les Gourgoules 2016

Château de Caraguilhes Les Gourgoules har en djup rubinröd färg med violetta stråk i kanten. I doften möts man av mörka frukter, mogna plommon, tapenade, toner av vitpeppar och muskot. Smaken är silkeslen och mjuk med tanniner och struktur i en härlig balans, inslag av svarta vinbär, oliver och örtkryddor.

Château de Caraguilhes La Font Blanch 2018

La Font Blanche är ett kristallklart vin med ljus halmgul färg. Doften är fruktig med citrus och mineraler. Där finns också toner av mandel, vita persikor och aprikoser, och en för Saint Laurent de la Cabrerisse typisk ton av lime och pomerans. Smaken är fyllig, mjuk och rund med örter, mer citrus akaciablommor och fänkål. Eftersmaken har en frisk syra och en lång elegant avslutning.

Cochon Volant Blanc 2018

Cochon Volant White 2018 är en blandning av viognier, marsanne och grenache blanc. Det är ett ekologiskt vin som har vuxit på marker som varit helt ekologiskt odlade sedan 1987. Det har en blek halmgul färg med inslag av grönt. Doften är mycket frisk och livlig med toner av akacia, aprikos, citrus och mineraler. Smaken är koncentrerad och väl balanserad med en fruktig syra. Där finns gröna äpplen, fläder och lätta toner av ingefära som klingar av i en lång och behaglig eftersmak.

Cochon Volant Rouge 2018

Cochon Volant Red 2018 är en blandning av i huvudsak grenache noir och syrah, men också regiontypiska carignan. Vinet har djupröd färg med violetta kanter. Doften är mycket fruktig med mörka bär, björnbär, mogna jordgubbar och körsbär. Smaken är silkeslen med skogsbär, svarta bigarråer och tanniner i bra balans.

Domaine du Mont-Épin Viré-Clessé 2017

Domaine du Mont-Épin Viré-Clessé 2017 har en vacker gyllene färg med kraftfulla aromer. Smaken är mycket blommig med fruktiga inslag av persika och päron. Vinet har en tydlig mineralton som matchar lätta smaker av citrus, lime och mandarin som sakta klingar av i en trivsam eftersmak.

Domaine du Mont-Épin Mâcon Péronne 2017

Färgen är vackert halmgul och aromerna bjuder på markanta citrustoner med inslag av nötter, mandel och örtkryddor. Smaken är frisk och fräsch med tydliga mineraler och mängder av ljusa frukter, som melon, päron, äpplen och gula plommon. Eftersmaken är typisk för Mâcon-byarna lång, fruktig och elegant.

Albert Bichot Fixin 1er Cru ”Clos de la Perrière” Monopol 2016

Albert Bichot Clos de la Perrière Fixin har tydliga dofter av färska örter, smultron och körsbär. Smaken är silkesmjuk med balanserade tanniner och mörkare frukt, plommon och skogshallon. En stiltypisk bourgone-pinot noir med mogen frukt och inslag av lakrits, tobak och enbär i eftersmaken.

Albert Bichot Santenay 1er cru ”Clos Rousseau” 2016

Santenay Premiere Cru Clos Rousseau är ett typiskt vin från Santenay, mycket fruktigt med röda vinbär, plommon, körsbär och inslag av vitpeppar. Smaken är fyllig, stiltypiskt kraftfull med sammetslena tanniner och en lång fruktig eftersmak med toner av plommon, jordgubbar och färska kryddor.

Albert Bichot Beaune “Clos de l´Ermitage” 2016

Albert Bichots Clos de L’ermitage 2015 har lätt kryddiga aromer med rostad ek och röda frukter som höstäpplen, plommon och inslag av läder. Smaken är elegant och fyllig, mycket balanserad med eleganta tanniner, sammetslen frukt med inslag av svarta vinbär, körsbär, och en lång avslutning med mineraltoner.

Albert Bichot Saint-Romain 2016

Albert Bichot Saint Romain 2015 är ett elegant vin med toner av fläder, citrus och krispiga mineraler. Det har en kraftfull men mycket balanserad smak med en lätt antydan av ek. Eftersmaken är subtil och delikat med inslag av vita frukter, mandarin och fläderblom.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016

Hermitage La Petite Chapelle har numera namnet La Maison Bleue - ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år, inte minst för att det rent av utmanar sin förnäma storasyster. Vinet är in i minsta detalj handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Det lagras upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet är mycket aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Jaboulet rekommenderar lagring upp till 20 år.

Paul Jaboulet Hermitage Le Chevalier Stérimberg 2017

Le Chevalier Stérimberg är en klassisk vit Hermitage, gjord på 65% marsanne och 35% roussanne från 35 år gamla vinstockar. Vinet är jäst på ekfat där det även fått genomgå malolaktisk jäsning, och är sedan lagrat på jästfällningen på faten i tio månader för maximal komplexitet. Smaken, med druvtypiska aromer av päron, honung och bivax, balanserar perfekt mellan kraft och elegans.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2015

La Maison Bleue som tidigare kallades Petite Chapelle kommer från de östliga delarna av kullen ”Chapelle”. Här är jorden bördigare med mindre stenar och inte lika brant som där druvorna till La Chapelle växer. Namnet refererar till ett pittoreskt litet blått hus mitt i vingården. Nu får vinet ett namn som härrör från platsen där druvorna vuxit.

Albert Bichot Meursault 1er Cru ”Les Charmes” 2015

Smaken är torr men mycket koncentrerad av nyrostat bröd, mogna persikor och en kraftfull kryddighet. Eftersmaken är lång och kryddig och klingar av i en frisk och örtig citruston.

Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet 2017

Domaine de la Croix Senaillet ligger i södra Bourgogne där familjen Martin odlat sina prisbelönta viner i snart 50 år. 2003 påbörjade man en omställning till ekologisk odling och i dag räknas man till en av de främsta producenterna av organiska viner i Bourgogne.

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.

Paul Jaboulet Côte-Rôtie ”Les Jumelles” 2015

Cõte Rotie Les Jumelles har en ung betagande röd färg och en mycket delikat och balanserad doft med toner av viol, plommon, persika, läder och kryddor.
Smaken är komplex och elegant med mörka bär, balanserade tanniner och en frisk höstjord i avslutningen.

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter, såsom en mustig köttgryta. Vinet kan även lagras ett par år.

Cointreau Blood Orange

Den tidlösa apelsinlikören Cointreau har skapat en ny spännande smak - Cointreau Blood Orange. Likt originalet är den en elegant och aromatisk likör med smak av blodapelsin.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close