Gräddig bacon- och zucchinipasta med Filip Poon

Ett härligt krämigt pastarecept av Filip Poon. Full med smaker av zucchini, svartpeppar och härlig bacon. Ett recept att kunna göra till vardags men även till en avslappnad fredag när gästerna kommer och du inte har jättemycket tid. Enkelt att göra färdigt just innan den serveras. Servera gärna ett glas rött vin till. Till exempel från norra Italien där vinerna är smakrika och fruktiga vilket passar bra till detta. Hoppas det smakar.

Tillagningstid

45

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45
Antal
4 portioner
Betyg (6 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vintermat

Ingredienser

  • 400 g Penne - pasta
  • 4 äggulor
  • 3 dl grädde
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini, skivad i halvmånar
  • ½ kruka finhackad timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 1 paket tärnad bacon
  • salt

Tillagning

  1. Stek baconen krispigt och gå i med timjan och den tunt skivade zucchinin. Stek ytterligare 3min. Sänk sedan värmen till låg.
  2. Under tiden: blanda äggula, grädde, svartpeppar och parmesan i en skål.
  3. Koka pastan i saltat vatten. Häll av men spara ca 1 dl av pastavattnet.
  4. Häll i pastan i bacon och zucchini-mixen.
  5. Slå på parmesansåsen och pastavattnet. Och rör samtidigt om tills en glänsig sås bildas.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kommentarer