Villa Puccini Toscana 2015

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt lakrits. Smaken är mustig med smak av mogna körsbär, fat och färska kryddor. Lång eftersmak.

Villa Matilde Fiano Di Avellino 2018

Fiano di Avellino har en halmgul färg med intensiv blommig och fruktig doft. Smaken är livlig och elegant med balanserade mogna frukter, gula plommon, päron och hasselnötter, som i eftersmaken drar åt persika, exotiska frukter och honung.

Aperol

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet har inte ändrats sedan den skapades och består av en rad örter, frukter och kryddor. Dessutom har Aperol en låg alkoholstyrka på endast 11%.

Prego Grande Premio

Prego Grande Premio kommer från Sicilianska kooperativet Cantine Settesoli som är känt för sin ekologiska odling och sitt sociala engagemang. Sicilien är en betydande region i vinvärlden och producerar mustiga och solmogna viner till plånboksvänliga priser.

Speri Recioto della Valpolicella La Roggia 2016

La Roggia har en mörk granatäppelröd färg med tydliga russintoner i doften. Där finns också viol och syltade bär. Smaken är söt och sammetslen, komplex med stor kropp, russin, dadlar, fikon, inslag av lakrits och en lätt syra som balanserar de söta tonerna i en lång och mjuk eftersmak.

Riunite Lambrusco Farfalle

Lambruscio Farfalle har den där jordgubbssaftiga tonen som kännetecknar Lambrusco. Det är ett friskt och bubblande purpurrött vin. Doften är fylld av körsbär, mogna plommon och björnbär. Vinet har en lätt sötma, balanserad syra och smakar som en hel skål av jordgubbar, röda äpplen och hallon.

Castelforte Ripasso 2017 – Magnum

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. Eftersmaken bjuder på en balanserad syra med en lång behaglig avslutning.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2015 – Magnum

Castelforte Amarone della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik med inslag av körsbär, kakao, tobak och mandel. Vinet är fylligt, fruktig och mycket smakrikt. Där finns mörka bär, körsbär, örter, kryddor och fattoner. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2015

Castelforte Amarone Della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik, körsbär och kakao med inslag av tobak och mandel. Texturen är fet, nästan oljig med en mycket fruktig och eldig smak. Där finns örter, kryddor, ekvanilj och vitpeppar. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Aperol Dubbelmagnum

Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen, i trädgården eller i köket när gästerna samlas. Den är fräsch och lätt att tycka om. Och den är enkel att blanda. Lika delar Aperol och mousserande vin med en lite skvätt bubbelvatten på toppen tillsammans med en apelsinskiva. Viktigt är att inte snåla på isen! Drinken skall vara kall och fräsch!

Villa Puccini Toscana 2015 – halvflaska

Villa Puccini Toscana har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt lakrits. Smaken är mustig med smak av mogna körsbär, fat och färska kryddor. Lång eftersmak.

Castelforte Prosecco Extra Dry – halvflaska

Castelforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta inslag av honungsmelon, persika, fläder och tuttifrutti. Moussen är frisk och bubblande (spumante) och eftersmaken tämligen torr och fruktig.

Maschio Prosecco Biologico Extra Dry

Prosecco Biologico Extra Dry är trots namnet en halvtorr Prosecco. Det har en halmgul färg med livlig mousse (spumante). Doften är fruktig och söt, där finns päronsplitt, mogna persikor och fläderblom. Smaken bjuder på kanderade frukter, mogna äpplen och en lätt citruston. Det är ett utmärkt sällskaps- och mingelvin, men också underbart gott till allt från en italiensk tallrik med ost och charkuterier till en fruktig avslutning på en lång middag. Det är ett vin som går förträffligt till fisk och skaldjur, ostron, musslor, havskräftor, men också till ljust kött som fågel och gris. Bör serveras väl kylt, 6 – 8 grader.

Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune 2018

Zibibbo Secco Costadune har samma friskhet och arom som sitt berömda syskon, den aromatiska muscatdruvan. Det är ett vitt vin med generösa dofter av mandel, aprikos och apelsinblommor. Smaken är mineralrik med tydlig citrus, persika och blommig fläder, den har en behaglig syra och en liten ton av sälta. Det är ett förträffligt sällskapsvin som också passar mycket bra till fisk och skaldjur. Vinet är färdigt att drickas och bör serveras runt 12 grader.

Castelforte Spumante Brut Organic

Castelforte Spumante Brut Organic har en halmgul färg med stråk av grönt. Doften är intensiv med mycket frukt och lätta blommiga toner. Här finns inslag av gröna äpplen, exotiska frukter och citrus. Moussen är tämligen livlig och smaken ganska torr och fruktig med en tydlig syra. Här finns även honungsmelon, mogna päron och toner av fläder i en liten bubblande frisk eftersmak.

Castelforte Corvina Veronese 2017

Castelforte Corvina är ett fylligt djuprött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor. Smaken är kraftfull, med mogna körsbär och syltiga jordgubbar, balanserade tanniner och en liten vanilj ovanpå inslag av örter, kanel, rostad ek och tobaksblad. Eftersmaken är torr med en liten behaglig bitterhet.

Castelforte Prosecco Extra Dry

Castelforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta inslag av honungsmelon, persika, fläder och tuttifrutti. Moussen är frisk och bubblande (spumante) och eftersmaken tämligen torr och fruktig.

Castelforte Rosso Veneto 2018

Castelforte Rosso Veneto är ett typiskt vin för regionen. Det är mustigt, fylligt och har muskler nog att stå emot rustik mat. Doften är intensiv med fruktiga och lite mörka toner som körsbär, tobak, och söt lakrits. Smaken går i samma stil. Där finns syltiga jordgubbar, svarta vinbär och mörk choklad. Eftersmaken är fruktig med en liten söt vaniljton som skvallrar om att vissa av de ingående vinerna har fått mogna på ekfat.

Castelforte Ripasso 2017

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. Eftersmaken bjuder på en balanserad syra med en lång behaglig avslutning.

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2018

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta vinbär och viol och inslag av medelhavsörter, som rosmarin och salvia. Smaken är fyllig och kraftfull med tydliga inslag av blåbär och mogna hallon.

Maschio Prosecco Frizzante DOC Spago

Maschio dei Cavalieri Prosecco Frizzante görs på 100 % glera, som ger en ljust gyllene färg och en elegant doft av svag citrus och grapefrukt. Smaken är frisk och blommig med toner av melon, päron och mandarin. Sockerhalten är förhållandevis låg och de små lätta bubblorna ger vinet en angenäm känsla. 

Valdobbiadene Prosecco DOCG Rive del Colbertaldo 2017

Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco är Maschio dei Cavalieris flaggskepp. Det görs av 85 % Glera och 15 % andra DOCG-druvor. Vinet är en ”spumante” det vill säga att det har en livlig och tydlig mousse. Färgen är gnistrande halmgul. Aromerna är tydligt fruktiga med mogna päron, aprikos, annans och mango. Smaken är frisk med lätta citrustoner och en välbalanserad syra.

GL’OR WHITE

Inget är mer festligt och elegant än sprudlande bubblor i sköna champagnetrumpeter. I dag bubblar det som aldrig förr på barer och klubbar över hela världen. Men det är inte den mondäna och sofistikerade champagnen som drar bubbeltrenden, utan den rockigare och skönare Proseccon. 

Mandrarossa Frappato Costadune 2017

Mandrarossa Frappato Costadune har en intensiv rubinröd färg. Doften har inslag av körsbär och moreller, där finns också toner av skogsbär och färska kryddor, kanel och ingefära. Smaken är fruktig med druvtypiska körsbär, skogshallon och inslag av viol, mynta och kryddnejlika.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close