Hendrick’s Gin Midsummer Solstice

Hendrick's är på många sätt en gin som går sina egna vägar. Få andra gintillverkare är lika innovativa, vågar att utmana det klassiska och skapar nya upplevelser. Nu öppnar Hendrick's för första gången sitt "Cabinet of Curiosities" och presenterar en limiterad utgåva i en ny årlig serie med unika ginsorter. Först ut är Midsummer Solstice.

Glenfiddich IPA Experiment

Glenfiddich IPA Experiment är en crossover-whisky som förenar öl- och whiskyvärlden. I doften finns milda frukter, gröna äppel, päron, aromatisk humle och de klassiska söta, fruktiga Glenfiddich-tonerna. Smaken är mångfacetterad med inslag av citrus, vanilj, en lätt färsk humle, som blir än mer tydlig i eftersmaken.

Glenfiddich Fire & Cane

Glenfiddich är ett destilleri som alltid har gått sina egna vägar, som utmanat branschen och som sökt och funnet nya sätt att destillera och lagra whisky. Master Blender Brian Kinsman har tagit fasta på traditionen och skapat ”The Experimental Series” – en nyskapande serie med whisky vars stilar och smaker aldrig tidigare förekommit i whiskyvärlden. Fire and Cane är den fjärde utgåvan i denna innovativa serie.

GlenDronach 15 YO Revival

Doft av bränt socker, plommon, mörka bär och torkade frukter. En för sin ålder mycket fyllig whisky, med smak av sirap, kola och apelsinchoklad.

Octomore 8.1 Aged 8 Years

Octomore är en dröm för alla whiskyentusiaster som strävar efter en komplex och elegant whisky med höga PPM-nivåer. Denna 8-åriga utgåva, Octomore 8.1, bjuder på hela 167 ppm i rökighet. Likt sina föregångare i Octomore .1-serien består den uteslutande av korn från Skottland.

Octomore 10.1 5 YO

Octomore 10.1, bjuder på 107 ppm i rökighet. Likt sina föregångare i Octomore .1-serien består den uteslutande av korn från Skottland. 10-serien är en mer stilla serie i rökigheten. En mjukare rökighet.

GlenDronach Cask Strength Batch 8

GlenDronach Cask Strength Batch 8 har lagrats på fat som tidigare innehållit sherrytypernaPedro Ximenes och Oloroso, vilket ger whiskyn en mörk och intensivt mörk mahognyfärg. Doften är fyllig och komplex, där finns fat, apelsin, nötter och dadlar. Smaken är sherrymjuk med toner av vanilj, dadlar, ingefära, sultanarussin och en tydlig maltighet. Eftersmaken är lång och fruktig med alla de kännetecken som tillhör en klassisk sherrylagrad Glendronach.

Balvenie The Week of Peat 14 YO

The Week of Peat har en stillsam torvig doft med toner av honungskex och malt. Smaken är sammetslent mjuk, torvig, väl balanserad rök i lätt citrus, ekig vanilj och varm ljunghonung. I eftersmaken dominerar den pyrande Speysideröken och en lång mjuk vanilj.

Bruichladdich Islay Barley 2011

Bruichladdich Islay Barley 2011 har en blommig och fruktig doft. Här möter gröna krispiga äpplen, gråpäron och exotiska frukter som persika och aprikos. Med lite vatten kommer vanilj och en lätt tobak. Smaken har samma fruktiga inslag, en behaglig honungssötma, vaniljkex, lätt vinösa toner och en maltig ton med rostad ek. Eftersmaken är avrundad och behaglig, karamell, malt och en lätt lite pepprig sälta i en närmast marin avslutning typisk för Islay.

Balvenie A Day of Dark Barley 26 YO

Tänkt nytt har Balvenie gjort många gånger. Är det något destilleri som har mängder med historier att berätta så är det Balvenie. Nu kommer kapitel tre i The Balvenie Story Range – en berättelse om vad som hände i Dufftown för 26 år sedan: ”A Day of Dark Barley”.

Glenfiddich Project XX

Doften har den klassiska fruktigheten som är typisk för Glenfiddich, där finns äppelblom och sommarfrukt, mogna päron och en rik krämig vanilj. Smaken är mild och djup med söta vinösa inslag och ovanliga toner av rostad mandel, kanel och små bitterljuva tanniner. Eftersmaken är lång och har en behaglig ton av lakrits, kokos och ek.

BenRiach Sherry Wood 12 YO

Sherry Wood 12 YO är en whisky som lagrats på 100 % sherryfat. För att ge denna vinösa bär- och fruktbomb en extra boozt av sherry har whiskyn därefter dragits om för slutlagring på aktiva fat som tidigare innehållet Oloroso-sherry och den allra tyngsta och fruktigt söta Pedro Ximénez. Doften är mycket fruktig, russin, fikon, mörk choklad och flera lager av finstämda sherrytoner. Smaken bjuder på mogna frukter, sultanrussin, ugnsbakad ananas, chokladfondant, men också söta citrusfrukter, mandariner, pomerans och en liten lakritston. I eftersmaken kommer mer choklad, tobak och rostad ek.

BenRiach 10 YO

Doften är frisk och fruktig med gröna äpplen, krusbär och plommon. Där finns också ett inslag av ingefära, melon och vanilj tillsammans med en frisk och lite blommig apelsinton. Smaken är nästan lika fruktig, där finns också nylagt ekgolv, torkade aprikoser och en kryddighet med lätt anis, citrusfrukter och en lång maltig eftersmak.

Bruichladdich Black Art 6 1990

Black Art 1990 har en vacker valnötsfärg. Doften är komplex och sammansatt med björnbär, mörk choklad, fläder och en fruktighet som skvallrar om gamla sherryfat. Smaken är rik och nötaktig. Där finns marsipan, kolad ek, mängder med frukt, dadlar, fikon och russin tillsammans med toner av ingefära, kokos och tobak. Eftersmaken är mycket lång med choklad, exotiska frukter och en magisk mjuk ton av mogen ek.

Octomore Ten Years Dialogos Vintage 2008

Ingen annan whisky har orsakat så mycket diskussion och samtal som Octomore. När ryktet kom i rullning att Jim McEwan och Bruichladdich höll på med experiment där röknivåerna var mångdubbelt högre än den omtalade whiskyn från Islays sydkust, så ömsom baxnade som jublade entusiasterna. Det blev en diskussion som alltjämt pågår – en riktig ”Dialogos”.

BenRiach Curiositas 10 YO

Elegant och rökig doft. Mjuk, fyllig smak med inslag av honung och vanilj. Lång eftersmak med toner av kryddor och choklad.

Balvenie Doublewood 25 YO

När David Stewart började experimentera med dubbellagring i början av 1980-talet var det ingen som hade hört talas om något liknande. Dessa experiment som pågick i Balvenies lagerhus i Dufftown skulle bli stilbildande. I dag har slutlagring vuxit till en genre som har en enorm betydelse för industrin. Nu fyller Balvenie DoubleWood 25 år och det firas med en världsunik buteljering av en unik 25-årig DoubleWood.

Port Charlotte Heavily Peated MRC:01 2010

Port Charlotte MRC:01 har en stiltypisk doft med en rejäl omgång torvig ö-rök, men den är samtidigt somrigt lätt med sälta och havstoner och en fransk och amerikansk ek som trycker på med rostade inslag, vanilj, choklad och kaffe. Smaken är intensiv med en hel del röksöta toner, grillade marshmallows, charkuterier och tobak i en fruktig och citrusaktig rökighet. I eftersmaken ligger röken stilla, den är torr och mäktig, utan att dominera för mycket innan den sakta klingar av i en avslutande ton.

Octomore 9.3 Aged 5 Years

Octomore är en dröm för alla whiskyentusiaster som strävar efter en komplex och elegant whisky med höga PPM-nivåer. Denna 5-åriga utgåva, Octomore 9.3, bjuder på hela 133 ppm i rökighet. 

Port Charlotte Islay Barley 2011

Doften är mycket balanserad med toner av rostade ekfat, karamelliserat socker och milda frukter. Där finns också apelsinchoklad och rökt mynta med söta lite varma havstoner. Smaken är djup med en torr rökighet som främsta kännetecken. Där finns också en påtaglig fruktighet med citronpeppar och mörka skogsbär. I eftersmaken är röken kvardröjande och klingar långsamt av i en skål av söta frukter.

Port Charlotte Heavily Peated 10 YO

Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i kombination med ek, torv och rök. Där kommer också maltiga inslag, karamell, vaniljkola och nötighet. Smaken är påtagligt rökig med en tydlig torvighet som omfamnar fruktiga och söta toner. Där finns kokos, mer vanilj och en mjuk mycket lång och elegant eftersmak med en torr rökslinga som sakta tonar av.

Octomore 9.1 Dialogos 5 YO

Octomore 9.1, bjuder på hela 156 ppm i rökighet. Likt sina föregångare i Octomore .1-serien består den uteslutande av korn från Skottland.

The Balvenie Peat Week Aged 14 Years (2003 Vintage)

Mild och len torvrökighet med lättare inslag av blommor och smörig honung. Sammetslen och rund smak med torvröken balanserandes på citrus, vanilj, ek och blommig honung. Len och rökig med en kvardröjande krämig vaniljsötma.

BenRiach Temporis Peated 21 YO

Benriach Temporis 21 yo har en djup bärnstensfärg och en lite söt och behaglig rökdoft som balanseras med honung, mogna päron och rostad ek. Smaken är mjuk, nästan gräddig där den eleganta röken omfamnas av exotiska frukter och en antydan till mynta. Där finns också inslag av ananas, stjärnanis och kanel. Eftersmaken är lång med inslag av honung och rök.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close