Balvenie The Edge of Burnhead Wood 19 YO

The Balvenie Stories Range är en serie med unika utgåvor som var för sig berättar om människorna, tankarna och experimentlustan vid det berömda Speyside-destilleriet. The Edge of Burnhead Wood är det fjärde kapitlet i berättelsen. Det tar oss med till destilleriets egen bakgård, till kornet som odlats på den egna marken och till ljungen från närbelägna Burnhead Wood.

Benriach The Smoky Twelve

Benriach går sina egna vägar och väljer att göra whisky på ett sätt som skiljer dem från de flesta andra destillerier. Nu har det egensinniga Speysidedestilleriet tagit ett rejält omtag på hela sin core-range och lanserar nya utgåvor i ny design. Först ut är Benriach – The Smoky Twelve.

Balvenie Tun 1509 Batch 4

Balvenie Tun 1509 har en djup doft med blommiga toner, vanilj, apelsinskal och den typiska honungslika Balveniesötman. Smaken är silkesmjuk, med en lätt citrus, kanel, finstämd ek och ljunghonung.

Balvenie Tun 1509 Batch 5

Balvenie Tun är en legendarisk whiskyserie som väcker samlarintresse över hela världen. Den skapades av den minst lika legendariske David Stewart, före detta Malt Master hos William Grants.

Balvenie Tun 1509 Batch 6

Balvenie Tun är en legendarisk whiskyserie som väcker samlarintresse över hela världen. Den skapades av den minst lika legendariske David Stewart, före detta Malt Master hos William Grants.

Islay Mist 10 YO

Mild och torvig doft med inslag av tobak, rostat bröd, hasselnötter, mörk choklad och ljunghonung. Behagligt rökig smak med milda frukter, mogna päron, ugnsbakade äpplen, vanilj och kanderad mandel. Lång och värmande med en försvinnande rök, lakrits och kolad ek.

GlenDronach 12YO Original

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry.
Avnjutes med fördel efter maten - ren, med lite källvatten eller on the rocks.

GlenDronach The Hielan’ 8 Yo

The Hielan’ har en vacker bärnstensfärg med drag av glödande koppar. Doften är tydligt sherrytypisk med russin, dadlar och plommon inbäddad i len vanilj. Smaken är fyllig med markerade ektoner, aprikos och kokos, man kan också skönja pepparkakor och choklad tillsammans med de klassiska smakerna från sherrylagrad whisky.

Hendrick’s Gin Midsummer Solstice

Hendrick's är på många sätt en gin som går sina egna vägar. Få andra gintillverkare är lika innovativa, vågar att utmana det klassiska och skapar nya upplevelser. Nu öppnar Hendrick's för första gången sitt "Cabinet of Curiosities" och presenterar en limiterad utgåva i en ny årlig serie med unika ginsorter. Först ut är Midsummer Solstice.

Glenfiddich IPA Experiment

Glenfiddich IPA Experiment är en crossover-whisky som förenar öl- och whiskyvärlden. I doften finns milda frukter, gröna äppel, päron, aromatisk humle och de klassiska söta, fruktiga Glenfiddich-tonerna. Smaken är mångfacetterad med inslag av citrus, vanilj, en lätt färsk humle, som blir än mer tydlig i eftersmaken.

Glenfiddich Fire & Cane

Glenfiddich är ett destilleri som alltid har gått sina egna vägar, som utmanat branschen och som sökt och funnet nya sätt att destillera och lagra whisky. Master Blender Brian Kinsman har tagit fasta på traditionen och skapat ”The Experimental Series” – en nyskapande serie med whisky vars stilar och smaker aldrig tidigare förekommit i whiskyvärlden. Fire and Cane är den fjärde utgåvan i denna innovativa serie.

GlenDronach Peated

I doften möter en delikat ton av krusbär, kanel, kanderat socker och citrus som tränger genom en stillsam och behaglig torvrök. Smaken bjuder på rök, vanilj, ek och härliga toner av sherry, eftersmaken är stillsamt rökig och leder tankarna till glödande björkved, ljunghonung och krispig malt.

Octomore 8.1 Aged 8 Years

Octomore är en dröm för alla whiskyentusiaster som strävar efter en komplex och elegant whisky med höga PPM-nivåer. Denna 8-åriga utgåva, Octomore 8.1, bjuder på hela 167 ppm i rökighet. Likt sina föregångare i Octomore .1-serien består den uteslutande av korn från Skottland.

Octomore 10.1 5 YO

Octomore 10.1, bjuder på 107 ppm i rökighet. Likt sina föregångare i Octomore .1-serien består den uteslutande av korn från Skottland. 10-serien är en mer stilla serie i rökigheten. En mjukare rökighet.

GlenDronach Cask Strength Batch 8

GlenDronach Cask Strength Batch 8 har lagrats på fat som tidigare innehållit sherrytypernaPedro Ximenes och Oloroso, vilket ger whiskyn en mörk och intensivt mörk mahognyfärg. Doften är fyllig och komplex, där finns fat, apelsin, nötter och dadlar. Smaken är sherrymjuk med toner av vanilj, dadlar, ingefära, sultanarussin och en tydlig maltighet. Eftersmaken är lång och fruktig med alla de kännetecken som tillhör en klassisk sherrylagrad Glendronach.

Balvenie The Week of Peat 14 YO

The Week of Peat har en stillsam torvig doft med toner av honungskex och malt. Smaken är sammetslent mjuk, torvig, väl balanserad rök i lätt citrus, ekig vanilj och varm ljunghonung. I eftersmaken dominerar den pyrande Speysideröken och en lång mjuk vanilj.

Bruichladdich Islay Barley 2011

Bruichladdich Islay Barley 2011 har en blommig och fruktig doft. Här möter gröna krispiga äpplen, gråpäron och exotiska frukter som persika och aprikos. Med lite vatten kommer vanilj och en lätt tobak. Smaken har samma fruktiga inslag, en behaglig honungssötma, vaniljkex, lätt vinösa toner och en maltig ton med rostad ek. Eftersmaken är avrundad och behaglig, karamell, malt och en lätt lite pepprig sälta i en närmast marin avslutning typisk för Islay.

GlenDronach 15 YO Revival

Doft av bränt socker, plommon, mörka bär och torkade frukter. En för sin ålder mycket fyllig whisky, med smak av sirap, kola och apelsinchoklad.

Balvenie A Day of Dark Barley 26 YO

Tänkt nytt har Balvenie gjort många gånger. Är det något destilleri som har mängder med historier att berätta så är det Balvenie. Nu kommer kapitel tre i The Balvenie Story Range – en berättelse om vad som hände i Dufftown för 26 år sedan: ”A Day of Dark Barley”.

Glenfiddich Project XX

Doften har den klassiska fruktigheten som är typisk för Glenfiddich, där finns äppelblom och sommarfrukt, mogna päron och en rik krämig vanilj. Smaken är mild och djup med söta vinösa inslag och ovanliga toner av rostad mandel, kanel och små bitterljuva tanniner. Eftersmaken är lång och har en behaglig ton av lakrits, kokos och ek.

BenRiach Sherry Wood 12 YO

Sherry Wood 12 YO är en whisky som lagrats på 100 % sherryfat. För att ge denna vinösa bär- och fruktbomb en extra boozt av sherry har whiskyn därefter dragits om för slutlagring på aktiva fat som tidigare innehållet Oloroso-sherry och den allra tyngsta och fruktigt söta Pedro Ximénez. Doften är mycket fruktig, russin, fikon, mörk choklad och flera lager av finstämda sherrytoner. Smaken bjuder på mogna frukter, sultanrussin, ugnsbakad ananas, chokladfondant, men också söta citrusfrukter, mandariner, pomerans och en liten lakritston. I eftersmaken kommer mer choklad, tobak och rostad ek.

BenRiach 10 YO

Doften är frisk och fruktig med gröna äpplen, krusbär och plommon. Där finns också ett inslag av ingefära, melon och vanilj tillsammans med en frisk och lite blommig apelsinton. Smaken är nästan lika fruktig, där finns också nylagt ekgolv, torkade aprikoser och en kryddighet med lätt anis, citrusfrukter och en lång maltig eftersmak.

Bruichladdich Black Art 6 1990

Black Art 1990 har en vacker valnötsfärg. Doften är komplex och sammansatt med björnbär, mörk choklad, fläder och en fruktighet som skvallrar om gamla sherryfat. Smaken är rik och nötaktig. Där finns marsipan, kolad ek, mängder med frukt, dadlar, fikon och russin tillsammans med toner av ingefära, kokos och tobak. Eftersmaken är mycket lång med choklad, exotiska frukter och en magisk mjuk ton av mogen ek.

Octomore Ten Years Dialogos Vintage 2008

Ingen annan whisky har orsakat så mycket diskussion och samtal som Octomore. När ryktet kom i rullning att Jim McEwan och Bruichladdich höll på med experiment där röknivåerna var mångdubbelt högre än den omtalade whiskyn från Islays sydkust, så ömsom baxnade som jublade entusiasterna. Det blev en diskussion som alltjämt pågår – en riktig ”Dialogos”.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close