Mandrarossa Terre del Sommacco Rosso 2016

Mandrarossa Terre del Sommaco är ett purpurrött vin. Doften är generöst mustig med röda bär, kryddor och örter. I smaken kommer körsbär, björnbär och svarta vinbär tillsammans med mjuka tanniner och toner av lakrits och tobak. Eftersmaken är rund och behaglig där bär och ek möter i vågor som sakta klingar av.

Paul Jaboulet Saint Joseph ”La Croix Des Vignes” 2018

Mörk purpurröd färg. Stor och generös doft av svarta vinbär, hallon och blåbär med inslag av fat, rökta korvar och multna löv. Smaken är fyllig med tydlig fruktighet, mineralrik med en jordig kryddighet.

Ritual Pinot Noir 2015

Ritual pinot noir har skördats i gryningen och sorterats för hand i dubbla omgångar. Därefter har musten pressats mycket försiktigt och fått jäsa på vildjäst för att utveckla så mycket komplexitet som möjligt. Ritual är ett komplext och aromatiskt vin med doft av tranbär och hallon. Smaken är välbalanserad med tydlig fruktighet, med tanniner och en kryddig vaniljton från de elva månader som vinet lagrats på både ny och gammal fransk ek.

Nebbiolo d’Alba Nizza Silvano 2017

Nizza Silvano är ett relativt ungt familjeföretag, grundat 1957 av pappan och farbrodern till den nuvarande ägaren Silvano Nizza. Vineriet med de omgivande vingårdarna ligger i Santo Stefano Roero, norr om Alba. Förutom nebbiolo odlar man även barbera, arneis, roero och brachetto.

Nada Barbaresco Casot 2016

År 1900 köpte en förfader till Giuseppe Nada en vingård, en fruktträdgård och ett litet hus på en brant sluttning i Treiso i hjärtat av Barbaresco. Vingården låg i Casot, och säljaren var den inte helt okända vinfamiljen Gaja.

År 1964 beslutade sig Giuseppes pappa för att själv göra vin på en del av sina druvor, istället för att bara sälja dem vidare, och investerade i ett eget vineri i källaren på huset. Det skulle visa sig vara ett förutseende beslut, då DOC Barbaresco skapades bara två år senare.

Barbera d’Asti La Martina 2018

Crotins vingårdar ligger på mellan 250 och 400 meters höjd över havet i kärnområdet för Barbera d’Asti. Druvorna till deras Barbera d’Asti kommer uteslutande från vingården La Martina, på 260 meter över havet.

Burlotto Barolo Cascina Massara 2013

Från Verduno, en av de främsta byarna som ingår i Barolo DOCG. Området Verduno kommer ofta i skuggan av det angränsande La Morra när det gäller Barolo, vilket är lite synd, då Verduno ger elegantare och mer tillgängliga viner än muskelbergen från La Morra. Druvorna till detta vin kommer från tre olika kullar i Verduno: Massara som ger frukt och lite mjukare tanniner, Castagni som ger syra och ryggrad och Neirare som ger rejält av de tanniner som en riktig barolo skall ha.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2018

La Chapelle är Jaboulets mest kända vin, och en av Rhônedalens ikoner. Gjort på syrah från vinstockar med en ålder på 40 till 60 år och skördeuttag på endast 10-18 hl/ha. Urvalet av druvorna är mycket rigoröst, likväl som vilka viner som skall ingå i den slutliga blandningen.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2018

Hermitage La Petite Chapelle har numera namnet La Maison Bleue – ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år, inte minst för att det rent av utmanar sin förnäma storasyster. Vinet är in i minsta detalj handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Det lagras upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet är mycket aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Jaboulet rekommenderar lagring upp till 20 år.

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2018

Generöst fruktig doft av färska örter, rödbeta och björnbär. Inslag av charkuterier, fat och vitpeppar. Fylligt, ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Castelforte Amarone Riserva 2015

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare. Ett välbevakat varumärke som står för yppersta kvalitet, tradition och big business. Vanligast är vinhus med fina vapensköldar och gods med utsikt över Valpolicellas böljande vingårdar men Castelforte och Cantine Riondo går med stolta steg mot strömmen.

Hartenberg Shiraz 2018

Hartenbergs Shiraz har en elegant lite pepprig doft med körsbär, viol och fruktiga toner med inslag av björnbär, vitpeppar och lakrits. Fylligt vin med smak av mörka bär såsom: svarta vinbär, mogna björnbär och blåbär. Vinet har mjuka tanniner och en lång vibrerande eftersmak med en försvinnande örtighet och ett stråk av tobak.

Tokara Director’s Reserve 2016

Tokara Director’s Reserve har en koncentrerad fruktig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär. Smaken är fyllig med stor bärighet samt choklad, tobak, russin och kaffe. Där finns också toner av lakrits, eukalyptus och dill.

Marqués de Riscal Barón de Chirel Verdejo Viñas Centenarias 2016

Det var diplomaten, journalisten, fritänkaren, vinodlaren och vivören med det minst sagt imponerande namnet Don Camilo Hurtado de Amézaga Marqués de Riscal som grundade Marqués de Riscal i mitten av 1800-talet.

Villa Puccini Toscana 2015

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt lakrits. Smaken är mustig med smak av mogna körsbär, fat och färska kryddor. Lång eftersmak.

Marqués de Riscal Reserva 2016

Marqués de Riscal Reserva har många av de typiska smakerna som vi förknippar med riojaviner. Här finns vaniljen från ekfatslagringen, tempranillo-druvornas viol- och björnbärstoner men också inslag av frukter som plommon, körsbär, torkade äpplen och svarta vinbär. I eftersmaken finns en pikant finstämd kryddighet av nejlika och muskot.

Kanonkop Estate Paul Sauer 2016

Medelstor, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, ceder och mocka. Medelfylligt med en frisk syra och balanserad strävhet. Ett smakrikt fruktigt vin med fatkaraktär och med inslag av svarta och röda vinbär, mocka och en kryddig lång avslutning. Passar till nötkött, vilt och lamm. Serveras vid 16-18 C. Drickes nu men kan med fördel lagras 15-20 år.

12 Linajes Crianza 2016

Denna Crianza är på många sätt det mest typiska spanska vinet – rött, från ett av de klassiska urpsrungen, gjort på tempranillo och lagrat precis lagom länge på fat för att ge den perfekta balansen mellan mörk frukt och kryddig fatkaraktär. Enligt lag måste en Crianza vara lagrad minst två år på vineriet, varav minst ett år på fat.

12 Linajes Roble 2018

Roble betyder helt enkelt ”ek” på spanska, och är beteckningen på ett vin som har lagrats minde än ett år på fat, för att man skall få ett vin med en tydlig, ung fruktighet och samtidigt en tydlig, men balanserad fatkaraktär.

XR by Marqués de Riscal 2015

Det var diplomaten, journalisten, fritänkaren, vinodlaren och vivören med det minst sagt imponerande namnet Don Camilo Hurtado de Amézaga Marqués de Riscal som grundade Marqués de Riscal i mitten av 1800-talet.

Alheit La Colline Vineyard 2018

Stor och kraftfull doft av apelsinblommor, mandarin, brödkryddor och citron med inslag av persika och melon. Smaken är torr och mycket koncentrerad och djup, en behaglig syra som vibrerar över gröna äpplen, mer citrus och blommiga toner. Eftersmaken är väl balanserad, lite krispig, lång och elegant.

Alheit Flight of the Jackass Cinsault 2018

Vinet har en klar röd färg. Doften är fräsch och mycket fruktig av röda bär, körsbär, hallon och färska jordgubbar. Inslag av färska örter och rödbeta. Smaken är ung och med mjuka tanniner. Inslag av mineraler, röda bär och färska örter. Ett både insmickrande och utmanande vin.

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2017

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston. I smaken möter silkesmjuka tanniner, toner av blyerts, sandelträ och cigarrlåda. Där finns också björnbär, färska örter och en lång eftersmak av sammetsmjuka tanniner.

Hartenberg Chardonnay 2017

Vinet är kristallklart halmgult. Doften är generöst fruktigt med toner av gula äpplen, persika, honungsmelon och citrus med inslag av vanilj, ananas och nötter. Torrt vin med elegant smak av persika, mandarin och lätt mogna äpplen tillsammans med en krispig syra som behagligt biter till. Eftersmaken har subtila torra ektoner med vanilj och en liten ton av rostade nötter.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close