Castelforte Amarone Riserva 2015

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare. Ett välbevakat varumärke som står för yppersta kvalitet, tradition och big business. Vanligast är vinhus med fina vapensköldar och gods med utsikt över Valpolicellas böljande vingårdar men Castelforte och Cantine Riondo går med stolta steg mot strömmen.

Hartenberg Shiraz 2018

Hartenbergs Shiraz har en elegant lite pepprig doft med körsbär, viol och fruktiga toner med inslag av björnbär, vitpeppar och lakrits. Fylligt vin med smak av mörka bär såsom: svarta vinbär, mogna björnbär och blåbär. Vinet har mjuka tanniner och en lång vibrerande eftersmak med en försvinnande örtighet och ett stråk av tobak.

Tokara Director’s Reserve 2016

Tokara Director’s Reserve har en koncentrerad fruktig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär. Smaken är fyllig med stor bärighet samt choklad, tobak, russin och kaffe. Där finns också toner av lakrits, eukalyptus och dill.

Villa Puccini Toscana 2015

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt lakrits. Smaken är mustig med smak av mogna körsbär, fat och färska kryddor. Lång eftersmak.

Kanonkop Estate Paul Sauer 2016

Medelstor, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, ceder och mocka. Medelfylligt med en frisk syra och balanserad strävhet. Ett smakrikt fruktigt vin med fatkaraktär och med inslag av svarta och röda vinbär, mocka och en kryddig lång avslutning. Passar till nötkött, vilt och lamm. Serveras vid 16-18 C. Drickes nu men kan med fördel lagras 15-20 år.

12 Linajes Crianza 2016

Denna Crianza är på många sätt det mest typiska spanska vinet – rött, från ett av de klassiska urpsrungen, gjort på tempranillo och lagrat precis lagom länge på fat för att ge den perfekta balansen mellan mörk frukt och kryddig fatkaraktär. Enligt lag måste en Crianza vara lagrad minst två år på vineriet, varav minst ett år på fat.

12 Linajes Roble 2018

Roble betyder helt enkelt ”ek” på spanska, och är beteckningen på ett vin som har lagrats minde än ett år på fat, för att man skall få ett vin med en tydlig, ung fruktighet och samtidigt en tydlig, men balanserad fatkaraktär.

Alheit La Colline Vineyard 2018

Stor och kraftfull doft av apelsinblommor, mandarin, brödkryddor och citron med inslag av persika och melon. Smaken är torr och mycket koncentrerad och djup, en behaglig syra som vibrerar över gröna äpplen, mer citrus och blommiga toner. Eftersmaken är väl balanserad, lite krispig, lång och elegant.

Alheit Flight of the Jackass Cinsault 2018

Vinet har en klar röd färg. Doften är fräsch och mycket fruktig av röda bär, körsbär, hallon och färska jordgubbar. Inslag av färska örter och rödbeta. Smaken är ung och med mjuka tanniner. Inslag av mineraler, röda bär och färska örter. Ett både insmickrande och utmanande vin.

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2016

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston. I smaken möter silkesmjuka tanniner, toner av blyerts, sandelträ och cigarrlåda. Där finns också björnbär, färska örter och en lång eftersmak av sammetsmjuka tanniner.

Hartenberg Chardonnay 2017

Vinet är kristallklart halmgult. Doften är generöst fruktigt med toner av gula äpplen, persika, honungsmelon och citrus med inslag av vanilj, ananas och nötter. Torrt vin med elegant smak av persika, mandarin och lätt mogna äpplen tillsammans med en krispig syra som behagligt biter till. Eftersmaken har subtila torra ektoner med vanilj och en liten ton av rostade nötter.

Salentein Numina Chardonnay 2017

Salentein Numina Chardonnay 2016 är en torr och elegant chardonnay som skimrar i guld. Doften är mycket generöst fruktig med toner av mogna äpplen, päron och exotiska frukter. Smaken är frisk, med en äpplig syra, tydliga inslag av citrus, rika mineraler och vita frukter. Eftersmaken är elegant, behagligt krispig och lång.

Salentein Numina Malbec 2015

Druvorna till Salentein Numina Malbec 2015 skördades under fyra dagar i april. Därefter fick vinet kallmacerera under 27 dagar, innan det jästes in i malolaktisk fas på ek för att slutligen lagras på franska ekfat under 14 månader. Vinet har en mörk purpurröd färg med tydliga toner av björnbär och blåbär. Smaken är komplex och fyllig med typiska inslag av viol och kaffe. Där finns också mörka bär, mogna plommon och en liten pikant pepprighet i en behaglig vanilj.

Castelforte Ripasso 2017 – Magnum

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. Eftersmaken bjuder på en balanserad syra med en lång behaglig avslutning.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2015 – Magnum

Castelforte Amarone della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik med inslag av körsbär, kakao, tobak och mandel. Vinet är fylligt, fruktig och mycket smakrikt. Där finns mörka bär, körsbär, örter, kryddor och fattoner. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Veramonte Gran Reserva Syrah 2018

Veramonte Syrah 2018 har en mörk, djup röd färg. Doften är stor och kryddig med generös fruktighet och druvtypiska inslag av björnbär och nymalen vitpeppar. Smaken är fyllig och mycket fruktig, med mörk fruktighet och inslag av björnbär och mörka körsbär. Lång eftersmak med elegant, balanserad fatkaraktär.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2015

Castelforte Amarone Della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik, körsbär och kakao med inslag av tobak och mandel. Texturen är fet, nästan oljig med en mycket fruktig och eldig smak. Där finns örter, kryddor, ekvanilj och vitpeppar. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta korvar och vitpeppar. Fylligt, ännu ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017

Jaboulet Cornas – Domaine de Saint-Pierre 2017 är ett mycket fylligt och mustigt vin med mängder av muskler och aromer. Färgen är mörk och doften bjuder på svarta vinbär, stall, lakrits, nymald svartpeppar och mogna körsbär. Vinet har en fyllig kropp med sammetsmjuk smak där plommon, svarta vinbär, toner av tobak, rostad ek och tanniner klingar av i en lång och omfamnande eftersmak.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017

La Chapelle är Jaboulets mest kända vin, och en av Rhônedalens ikoner. Gjort på syrah från vinstockar med en ålder på 40 till 60 år och skördeuttag på endast 10-18 hl/ha.

Castaño GSM 2017

Castaño GSM har en mörk djupröd färg. Dofter är mörk och generös av mogna björnbär,  blåbär, viol och inslag av vitpeppar och färska örter. Smaken är kraftfull och bjuder på plommon, svarta vinbär och björnbär, men också soltorkade örter som timjan och rosmarin, lakrits och tobak. En elegant friskhet märks i den långa eftersmaken liksom mjuka eleganta tanniner.

Castaño Santa 2015

Santa har en mörk körsbärsröd färg och tydliga dofter av svarta vinbär, björnbär och plommon med en söt kryddighet i en lätt rökig bakgrund. Smaken bjuder på en intensiv frukt, mogna björnbär och plommon, tydlig syra och mjuka tanniner som klingar av i en lång och behaglig eftersmak.

Castaño Casa Sisca 2014

Casa Sisca är ett djuprött kraftfullt vin med intensivt fruktiga aromer. I doften möter mogna plommon, hallon och skogsbär som sällskapas av en elegant kryddighet med kokos och tobak. Det är ett muskelvin med mängder av frukt, sommarbär, rabarber och med syra och söta tanniner i en lång silkesmjuk eftersmak.

Castaño Casa de la Cera 2014

Casa de la Cera 2014 har en djupt rubinröd färg. Doften präglas av den mustiga monastrelldruvan och bjuder på en intensiv fruktighet med röda bär, balsamvinäger och lätta kryddiga inslag. I smaken möter körsbär, skogsbär, mjuka tanniner och en angenäm friskhet tillsammans med små inslag av fat och cederträ.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close