Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019

Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken är fräsch och äppelfrisk med toner av röda bär och persika.  

Ritual Pinot Noir 2015

Ritual pinot noir har skördats i gryningen och sorterats för hand i dubbla omgångar. Därefter har musten pressats mycket försiktigt och fått jäsa på vildjäst för att utveckla så mycket komplexitet som möjligt. Ritual är ett komplext och aromatiskt vin med doft av tranbär och hallon. Smaken är välbalanserad med tydlig fruktighet, med tanniner och en kryddig vaniljton från de elva månader som vinet lagrats på både ny och gammal fransk ek.

Nebbiolo d’Alba Nizza Silvano 2017

Nizza Silvano är ett relativt ungt familjeföretag, grundat 1957 av pappan och farbrodern till den nuvarande ägaren Silvano Nizza. Vineriet med de omgivande vingårdarna ligger i Santo Stefano Roero, norr om Alba. Förutom nebbiolo odlar man även barbera, arneis, roero och brachetto.

Nada Barbaresco Casot 2016

År 1900 köpte en förfader till Giuseppe Nada en vingård, en fruktträdgård och ett litet hus på en brant sluttning i Treiso i hjärtat av Barbaresco. Vingården låg i Casot, och säljaren var den inte helt okända vinfamiljen Gaja.

År 1964 beslutade sig Giuseppes pappa för att själv göra vin på en del av sina druvor, istället för att bara sälja dem vidare, och investerade i ett eget vineri i källaren på huset. Det skulle visa sig vara ett förutseende beslut, då DOC Barbaresco skapades bara två år senare.

Barbera d’Asti La Martina 2018

Crotins vingårdar ligger på mellan 250 och 400 meters höjd över havet i kärnområdet för Barbera d’Asti. Druvorna till deras Barbera d’Asti kommer uteslutande från vingården La Martina, på 260 meter över havet.

Veramonte Reserva Pinot Noir 2017

Veramonte pinot noir har vuxit längst in i Casablanca Valley, alldeles vid kanten av den orörda skogen. Här, i den svalaste delen av vingården har druvorna mognat långsamt och utvecklat ett mycket karaktärsfullt vin med tydliga toner av körsbär, jordgubbar och hallon. I doften finns också en lätt ton av mineral och rökta charkuterier. Smaken är elegant, den har en silkeslen och mjuk textur och en perfekt balans mellan syra och tanniner.

Castelforte Amarone Riserva 2015

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare. Ett välbevakat varumärke som står för yppersta kvalitet, tradition och big business. Vanligast är vinhus med fina vapensköldar och gods med utsikt över Valpolicellas böljande vingårdar men Castelforte och Cantine Riondo går med stolta steg mot strömmen.

Marqués de Riscal Reserva 2016

Marqués de Riscal Reserva har många av de typiska smakerna som vi förknippar med riojaviner. Här finns vaniljen från ekfatslagringen, tempranillo-druvornas viol- och björnbärstoner men också inslag av frukter som plommon, körsbär, torkade äpplen och svarta vinbär. I eftersmaken finns en pikant finstämd kryddighet av nejlika och muskot.

Castelforte Ripasso 2017 – Magnum

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. Eftersmaken bjuder på en balanserad syra med en lång behaglig avslutning.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2016 – Magnum

Castelforte Amarone della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik med inslag av körsbär, kakao, tobak och mandel. Vinet är fylligt, fruktig och mycket smakrikt. Där finns mörka bär, körsbär, örter, kryddor och fattoner. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Marqués de Riscal 150 Aniversary

Det var diplomaten, journalisten, fritänkaren, vinodlaren och vivören med det minst sagt imponerande namnet Don Camilo Hurtado de Amézaga Marqués de Riscal som grundade Marqués de Riscal i mitten av 1800-talet.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2016

Castelforte Amarone Della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik, körsbär och kakao med inslag av tobak och mandel. Texturen är fet, nästan oljig med en mycket fruktig och eldig smak. Där finns örter, kryddor, ekvanilj och vitpeppar. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta korvar och vitpeppar. Fylligt, ännu ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Castaño GSM 2017

Castaño GSM har en mörk djupröd färg. Dofter är mörk och generös av mogna björnbär,  blåbär, viol och inslag av vitpeppar och färska örter. Smaken är kraftfull och bjuder på plommon, svarta vinbär och björnbär, men också soltorkade örter som timjan och rosmarin, lakrits och tobak. En elegant friskhet märks i den långa eftersmaken liksom mjuka eleganta tanniner.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016

Hermitage La Petite Chapelle har numera namnet La Maison Bleue - ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år, inte minst för att det rent av utmanar sin förnäma storasyster. Vinet är in i minsta detalj handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Det lagras upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet är mycket aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Jaboulet rekommenderar lagring upp till 20 år.

Mandrarossa Frappato Costadune 2019

Mandrarossa Frappato Costadune har en intensiv rubinröd färg. Doften har inslag av körsbär och moreller, där finns också toner av skogsbär och färska kryddor, kanel och ingefära. Smaken är fruktig med druvtypiska körsbär, skogshallon och inslag av viol, mynta och kryddnejlika.

Kanonkop Kadette Pinotage 2017

Kanonkop Kadette Pinotage 2017 är en stiltypiskt vin. Doften är bärig, där finns mörka bär, plommon och skogsbär, men också inslag av vanilj och fat. Smaken är fruktig, björnbär, hallon, en liten ton av lakrits och en subtil kryddighet. Eftersmaken dröjer sig kvar med lätta tanniner och en stillsam vanilj.

Paul Jaboulet Côte-Rôtie ”Les Jumelles” 2016

Cõte Rotie Les Jumelles har en ung betagande röd färg och en mycket delikat och balanserad doft med toner av viol, plommon, persika, läder och kryddor.
Smaken är komplex och elegant med mörka bär, balanserade tanniner och en frisk höstjord i avslutningen.

Albert Bichot Mercurey Domaine Adelie ”En Pierrre Milley” 2017

Mercurey Domaine Adelie är gjord på 100 procent pinot noir. Denna relativt svårodlade druva kommer allra bäst till sin rätt just i Bourgogne, därifrån den också härstammar. I det svala klimatet och på jordmån med ett tydligt inslag av kalk, blommar pinot noir ut och ger eleganta rödviner med måttlig strävhet.

Albert Bichot Beaune “Clos de l´Ermitage” 2017

Albert Bichots Clos de L’ermitage har lätt kryddiga aromer med rostad ek och röda frukter som höstäpplen, plommon och inslag av läder. Smaken är elegant och fyllig, mycket balanserad med eleganta tanniner, sammetslen frukt med inslag av svarta vinbär, körsbär, och en lång avslutning med mineraltoner.

Albert Bichot Pommard ”Clos des Ursulines” Domaine du Pavillon ”Monopole” 2018

Pommard är en av de mest kända byarna i Côte de Beaune och är berömt för sina röda viner. Den rödbruna jorden är rik på kalksten vilket ger några av Bourgognes mest garvsyrarika, robusta viner. Clos des Ursulines ligger i hjärtat av Pommard. Denna 4 hektar stora muromgärdade vingård har en utmärkt solexponering som ger fullmogna druvor. Vingården ägs till 100% av Familjen Bichot, ett sk monopole.

Speri Amarone Classico 2015

Ett ungt och kraftfullt vin med koncentrerad frukt av körsbär och björnbär med inslag av choklad, kaffe, körsbärskärnor och mynta. Passar till smakrika rätter som fet tamfågel men är mycket populärt även till viltkött. Servera vid 14-16°C. Vinet har mycket god lagringsförmåga.

Marqués de Arienzo Reserva 2016 – halvflaska

Mörkt tegelröd färg. Mogen och typiskt kryddig doft med inslag av fat, dill och torkad frukt. Mjukt kryddig smak med inslag av torkad frukt, dill, läder och fat. Lång eftersmak.

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets rouge 2016

Fruktigt, ung och kompakt doft av mörka bär och färska kryddor och med inslag av charkuterier och peppar. Ung och fylligt vin med balanserade tanniner och lång eftersmak. Kan lagras 5 - 10 år.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close