Cheesecake i glas med GT-gelé

Cheesecake i glas med GT-gelé

Betyg (03 röster)

Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Antal
4
Tillagningstid
1 timma 30 minuter

Beskrivning

Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring. Men, rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt att använda i matlagning.

Så varför inte göra middagen ännu mer romantisk och ge rosorna en given roll – även som smaksättare i maten? Här i en fantastisk dessert!

Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Här delar kokboksförfattaren Eleonora von Essen med sig av sina bästa recept, specialkomponerade för kärlekens dag.

Ingredienser

  • 300 g naturell färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk florsocker
  • 1 ½ tsk fint rivet citronskal
  • 8 digestivekex
  • 4 citronskivor

GT-gelé

  • 3 gelatinblad
  • ½ dl pressad citron
  • 2 msk socker
  • ½ dl Hendrick’s Gin
  • 1¼ dl tonic

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Plasta in en liten form med kanter. Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i Hendrick´s Gin samt tonic och häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl i minst en timme. Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.
  2. Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal. Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen. Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.

Rekommenderad dryck

En flaska innehållandes den skotska drycken Hendrick's Gin

Hendrick’s Gin (Sk)

Hendrick's gin är komplex, enbär och citrus ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig...
Pris: 459:- (70 cl)
mandrarossa Serapias – Passito di Pantelleria DOC 2019

Mandrarossa Serapias Passito di Pantelleria DOC 2019 (It)

Stor doft av citrus, rosenvatten, jasmin och torkade druvor. Smaken är söt och fyllig med tydliga mineraler och söta...
Pris: 299:- (50 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

en äppelpaj i form med äpplen
Bakverk

Torta rustica di mele al limone. Äppel och citronkaka

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close