Cointreautryffel med apelsin och nejlika

Betyg (04 röster)

Kategori
Dessert
Tillfälle
Julmat
Måltid
Efterrätt
Tillagningstid
12 tim

Beskrivning

En tryffel som du enkelt kan göra hemma. Här visar Annie Hesselstad hur du gör steg för steg. Annie som dessutom gör årets dessert på nobelmiddagen! Så Annie vet vad hon gör!

Hoppas det smakar.

Ingredienser

  • 80 g mörk komunto Valrhona eller mörk choklad ca 70%
  • 130 g mjölkchoklad
  • 10 g glukos
  • 100 g grädde
  • zest från 1 st apelsin
  • 20 g smör
  • 15 g cointreau
  • 100 g kakao
  • 10 g malen nejlika

Tillagning

  1. Smält chokladen till ca 50% i micro
  2. Koka upp glukos, grädde och apelsinzest
  3. Låt svalna något och häll sedan över chokladen, rör ihop till slät emulsion
  4. Tillsätt rumstempererat smör och cointreau och rör ihop utan att röra in för mycket luft. Det ska bli en glansig massa
  5. Häll upp i plastad brödform och låt stelna över natt i kyl
  6. Skär i kuber och rulla i kakao blandat med nejlika
  7. Det går också utmärkt att gjuta tryffeln i en skål och rulla bollar

Rekommenderad dryck

en flaska cointreau likör

Cointreau (Fr)

Cointreau har en markant doft av bittersöta apelsiner. Under den behagliga apelsinsötman ligger en mer robust nästan...
Pris: 326:- (70 cl)
Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish

Rémy Martin VSOP (Fr)

Doften är nötig, med eleganta toner av vanilj, kanderat socker och en lätt blommig ton. Smaken är mjuk med en bärig...
Pris: 571:- (70 cl)
cognac flaska remy martin 1738

Rémy Martin 1738 Accord Royal (Fr)

Djupröd bärnsten. Doften är dovt mjuk, lätt örtig med koncentrerad torkad frukt och rostad ek. Smaken är fruktig...
Pris: 697:- (70 cl)
remy martin xo nigab

Rémy Martin XO (Fr)

En blommig och fruktig, nästan mustig doft av russin, dadlar, honung och apelsinmarmelad, där lätt övermogna druvor...
Pris: 1671:- (70 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

dessert recept choklad fondant med ett glas och vin
Bakverk

Chokladfondant

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close