friterad glass med lingon och licor 43 i ett fint glas

Friterad salt karamellglass smaksatt med kanel och rårörda lingon med Licor 43

Betyg (01 röst)

Kategori
Dessert
Tillfälle
Nyårsmat
Måltid
Efterrätt
Antal
4
Tillagningstid
Bäst att ha gott om tid på sig

Beskrivning

Annie Hesseltad är tillbaka i bästa form. Va!? Friterad glass? Såklart att du är mogen för utmaningen! Annie arbetar som konditor på Artipelago och vet vad hon gör. Följ noggrant och snart kommer även en video som visar hur hon gör. Steg för steg.

Ingredienser

Glass

  • 250 g mjölk
  • 250 g grädde
  • 1 st hel kanelstång
  • 10 g vatten
  • 40 g glukos
  • 115 g socker
  • 120 g gula
  • 5 g havssalt

Rårörda lingon med Licor 43

  • 150 g frysta
  • 75 g 43
  • 30 g socker

Till panering och fritering

  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl panko
  • rapsolja

Tillagning

    Glass

    1. Koka upp mjölk, grädde och kanelstång
    2. Plasta över kastrullen, ställ åt sidan och låt dra i ca 30 min.
    3. Koka upp vatten, glukos och socker till en gyllenbrun karamell
    4. Under tiden karamellen kokar, värm på tidigare nämnd kanel-gräddblanding
    5. När karamellen är gyllene, slå den varma gräddblandingen över och låt koka upp
    6. Häll över den lätt vispade äggulan och rör under tiden. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till 84 c
    7. Sila, tillsätt havssalt, ta ur kanelstång och lägg tillbaka i smeten. Kyl över natt och kör därefter i glassmaskin

    Rårörda lingon med Licor 43

    1. Blanda alla ingredienser i en skål och låt dra tills lingonen har tinat

    Till panering och fritering

    1. Gör glasskulor och frys därefter kulorna igen, det är viktigt att dom är ordentligt frysta innan panering och fritering
    2. Rulla frysta kulor i mjöl och därefter i ägg och sist panko
    3. Frys igen och upprepa ägg-panko. Frys ytterligare en gång, minst 1 h.
    4. Värm rapsoljan till 175 c
    5. Förbered glas med rårörda lingon
    6. Fritera panerade glasskulor tills dom blivit gyllene, lägg upp på rårörda lingon och servera omgående

Rekommenderad dryck

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

dessert recept choklad fondant med ett glas och vin
Bakverk

Chokladfondant

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close