dessert med glass vit choklad och vinglas med flaska

Glass med rostad vit choklad, hasselnöt och salt karamell

Betyg (01 röst)

Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Antal
4
Tillagningstid
mer än 4 timmar

Beskrivning

En glass går alltid hem. Till unga som vuxna. Denna eleganta glass har även smak av en liten sälta och rostade hasselnötter. En perfekt kombination till ett sött vin som till exempel Moscatel. 

Ingredienser

  • 5 dl vaniljglass av högsta kvalité
  • 100gr vit choklad
  • 1dl hasselnötter (skalade)
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 nypor flingsalt

Tillagning

  1. Lägg smör, socker, ljus sirap och grädde i en kastrull. Värm på och låt få ett uppkok men passa så det inte kokar över. Sänk värmen och låt koka ihop till en fin tjock konsistens, ca 15 min. Tillätt flingsalt och ställ åt sidan till servering
  2. Kör glassen i en glassmaskin
  3. Frys in glassen i frysen
  4. Riv den vita chokladen på en plåt med bakplåtspapper gör ett tunt lager av chokladen och rosta i ugnen på 175C tills den får lite färg ca 5 min. Passa så den inte bränns. Låt svalna och smula sönder till crumble.
  5. Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Hacka ner nötterna i lite blandad storlek
  6. Servering: ställ in glassen i kylskåpet i 15-30 min så blir det lättare att göra ett snyggt ägg.

Rekommenderad dryck

Moscatel de Setúbal 2016

Moscatel de Setúbal 2018 (Po)

Stor, intensiv och aromatisk doft med inslag av aprikos och torkad frukt. Söt, fyllig och balanserad smak med...
Pris: 109:- (75 cl)
Bacalhôa Moscatel de Setúbal 2002

Bacalhôa Moscatel de Setúbal Superior 2004 (Po)

En stor, komplex doft med inslag av fikon, aprikos och fat. Söt, mycket komplex och fyllig smak med inslag av torkade...
Pris: 229:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

en äppelpaj i form med äpplen
Bakverk

Torta rustica di mele al limone. Äppel och citronkaka

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close