sorbet med hallon i bubblande vin med glas

Hallonsorbet med bubblande Asti

Betyg (01 röst)

Kategori
Dessert
Tillfälle
Nyårsmat
Måltid
Efterrätt

Beskrivning

Att servera en kall dessert till en lång måltid är ofta ett gyllene drag. Men kan behöva något lättare att fräscha upp sig med efter varma och smakrika rätter. En sorbet är just vad man behöver. Att göra den själv är inte svårt alls – bara att följa receptet nedan.

Här serverar vi den lite lyxigt med bubblande Asti som gärna hälls på direkt vid bordet. Då skummar det fint i glasen en liten stund framför gästerna.

Ingredienser

  • 500 gr frysta hallon
  • 1 dl lönnsirap eller vanlig ljus sirap
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl färskpressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • sött mousserande vin - Asti

Tillagning

  1. Lägg hallon, lönnsirap, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda någon minut. Mixa slätt med stavmixer. (och sila om du vill ha en slät sorbet). Låt svalna.
  2. Blanda hallonpurén med pressad citronsaft och lite citronzest om du vill ha en extra boost av citronen. Blanda runt.
  3. Vispa äggvitan till ett vitt skum och blanda ner i hallonpurén.
  4. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Har du ingen glassmaskin lägger du smeten i en behållare och fryser in. Efter 30 min tar du ut den och mixar den igen. Upprepa 2-3 gånger innan du fryser den klar.
  5. Frys in glasen i förväg. Om du vill göra fina ägg av sorben är det lättast att göra dem och sedan frysa in dem igen, då behåller de formen bättre. Orkar du inte göra sorbet kan du köpa en med bra kvalité istället, går lika bra det.
  6. Lägg i sorbeten i glasen och toppa med bubbel.

Rekommenderad dryck

en flaska asti cinzano

Asti Cinzano (It)

Asti Cinzano har en kristallklar ljus, halmgul färg med en lätt och frisk mousse. Doften är kraftfull med toner av...
Pris: 89:- (75 cl)
asti cinzano hlavflaska

Asti Cinzano – halvflaska (It)

Asti Cinzano är ett sött italienskt mousserande vin som har en kristallklar ljus, halmgul färg med en lätt och frisk...
Pris: 56:- (37,5 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

dessert recept choklad fondant med ett glas och vin
Bakverk

Chokladfondant

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close