en bricka med ost, tunnbröd och honung

Hemgjorda tunnbrödschips med brillat savarin och tryffelhonung

Betyg (02 röster)

Kategori
Dessert

Beskrivning

Att steka några tunnbröd är lite pyssligare än man tror. Det gäller att få rätt temperatur på pannan och att passa så man inte bränner dem. Det är ett fantastiskt bra tips på en kombination som är strålande gott att servera mellan rätterna eller efter huvudrätten då man vill sitta kvar vid bordet och talas vid.

Ingredienser

  • 1 påse tunnbröd
  • 1 brillat savarin ost
  • 1 burk tryffelhonung

Tillagning

  1. Skär tunnbrödet i lagom tjocka strimlor. Häll 1cm olja i en stekpanna och sätt på medel + värme (8 av 10). Testa och lägg i ett bröd och se när det är lagom varmt. Det ska ta ca 30sek innan brödet är gyllene så alltså inte för varm olja. Ta upp brödet och lägg på hushållspapper, salta direkt.

Rekommenderad dryck

Lambruscio Farfalle

Riunite Lambrusco Farfalle (It)

Lambruscio Farfalle har den där jordgubbssaftiga tonen som kännetecknar Lambrusco. Det är ett friskt och bubblande...
Pris: 85:- (75 cl)
Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2016

Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2019 (Bo)

Frisk doft av grönt äpple, citrus och mineral. Torr, mycket frisk, blommig och fruktig
Pris: 189:- (75 cl)
Albert Bichot Chablis 1er Cru ”Les Lys” Domaine Long-Depaquit 2015

Albert Bichot Chablis 1er Cru ”Les Lys” Domaine Long-Depaquit 2018 (Bo)

Vinet är torrt och med koncentrerad frukt. Aromer som melon, gröna druvor och en mycket ren och mineralrik ton...
Pris: 309:- (75 cl)
flaska himmelrand från alheit i sydafrika

Alheit Hemelrand Vine Garden 2019 (Sy)

Hemelrand Vine Garden är ett fylligt och samtidigt elegant vin som bjuder på en intensiv doft med tydliga citrustoner...
Pris: 249:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

Bakverk

Torta rustica di mele al limone. Äppel och citronkaka

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close