jordgubbar glass och grädde

Jordgubbsswiss

Betyg (02 röster)

Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Antal
4
Tillagningstid
20 minuter

Beskrivning

Ett nytt härligt recept från Linnéas Skafferi. Denna gång en enkel och underbar dessert.

”Visst är det gott att avsluta middagen med något sött? Jo, jag tycker nog det. Så idag har jag gjort jordgubbsswiss i portionsburkar. Här kan du vara precis så avancerad eller lat som du känner för. Maränger, sylt och glass går ypperligt att köpa färdiga i affären, eller så gör du egna. Jag valde det första alternativet.”

Linneas Skafferi

https://blogg.alltommat.se/linneasskafferi/

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • vaniljglass
  • 1 dl jordgubbssylt
  • maränger
  • citronmeliss

Tillagning

  1. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Vispa grädden fast.
  2. Lägg en kula vaniljglass i botten på varje burk. Varva sedan skivade jordgubbar, sylt, grädde och maränger. Avsluta med jordgubbar och lite citronmeliss.
  3. Servera direkt!

Rekommenderad dryck

mandrarossa Serapias – Passito di Pantelleria DOC 2019

Mandrarossa Serapias Passito di Pantelleria DOC 2020 (Si)

Stor doft av citrus, rosenvatten, jasmin och torkade druvor. Smaken är söt och fyllig med tydliga mineraler och söta...
Pris: 299:- (50 cl)
en flaska asti cinzano

Asti Cinzano (Pi)

Asti Cinzano har en kristallklar ljus, halmgul färg med en lätt och frisk mousse. Doften är kraftfull med toner av...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska med källarbacken och jordgubbsvin

Källarbacken Mousserande Jordgubbsdryck

Med sin rena jordgubbssmak, friska fräschhet och avsaknad av alkohol har det blivit det självklara valet i många...
(75 cl)
Lambruscio Farfalle

Riunite Lambrusco Farfalle (Vi)

Lambruscio Farfalle har den där jordgubbssaftiga tonen som kännetecknar Lambrusco. Det är ett friskt och bubblande...
Pris: 95:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

dessert recept choklad fondant med ett glas och vin
Bakverk

Chokladfondant

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close