cheese cake på ett sommarbord

Medelhavscheesecake med getost och jordgubbssalsa

Betyg (04 röster)

Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Antal
8
Tillagningstid
4 timmar och 30 minuter

Beskrivning

Ännu ett spännande recept från Caroline i Köket.

Carolines blogg hittar ni här.

”Prosecco är ett utmärkt mingelvin. Anledningen är den lilla dosen av fruktig sötma som verkligen matchar tilltuggen, men som också gör att det här vinet är perfekt när man serverar olika maträtter, t ex på en buffé. Den här fruktigheten, som är så typisk för Prosecco, fungerar helt enkelt som en smakbrygga vid tillfällen där det annars kan vara svårt att matcha vin till maten. En Medelhavsinspirerad cheesecake med getost och fruktig salsa, i kombination med Casalfortes fruktiga och fräscha Prosecco, kommer garanterat att göra succé på sommarens kalas!”

Ingredienser

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 1 kruka basilika
  • 250 g mascarpone
  • 300 g getost (utan kanter)
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 ekologisk citron
  • 1 gelatinblad
  • salt
  • nymald peppar

Salsa

  • 2 dl fintärnade cocktailtomater
  • 2 dl fintärnade jordgubbar
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • basilikablad till garnering

Tillagning

    Botten

    1. Smält smöret och låt svalna.
    2. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret.
    3. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.

    Fyllningen

    1. Grovhacka basilikan, även stjälkarna.
    2. Lägg hälften av mascarponen i en liten kastrull.
    3. Mixa resten av mascarponen med basilika, getost, philadelphiaost, olivolja, vitlök och citronskal.
    4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm mascarponen försiktigt, den får inte koka. Ta från värmen och blanda i gelatinet. Låt svalna något och rör sedan ner blandningen i cheesecakesmeten. Smaka av med salt och peppar.
    5. Bred fyllningen över bottnen. Låt stå övertäckt i kylen minst 4 timmar.

    Salsa

    1. Blanda tomater, jordgubbar, balsamico och olivolja. Krydda med salt och peppar.
    2. Toppa tårtan med salsan vid servering. Garnera med basilikablad.

Rekommenderad dryck

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2020 (It)

Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska mousserande vin

Casalforte Prosecco Extra Dry (It)

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen...
Pris: 94:- (75 cl)
en halvflaska prosecco från casalforte

Casalforte Prosecco Extra Dry – halvflaska (It)

Torr prosecco med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta...
Pris: 55:- (37,5 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

en äppelpaj i form med äpplen
Bakverk

Torta rustica di mele al limone. Äppel och citronkaka

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close