Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar

Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar

Betyg (06 röster)

Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Antal
6
Tillagningstid
3 timmar

Beskrivning

Pannacotta eller panna cotta (kokt grädde) är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Den är väldigt tacksam att göra mycket av och du kan förbereda portionerna redan dagen innan. Servera pannacottan i ett vackert glas eller fat och toppa med färska bär, sylt eller blomblad; allt efter smak och säsong. Pannacottan med sin lena smak av grädde och vanilj är ofta uppskattad både bland stora och små på festen! Ett mousserande vin med sötma kommer att matcha desserten och till dig som söker ett alkoholfritt alternativ så har vi bästa drycken; ett mousserande jordgubbsvin. Mums!

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime
  • 2 dl jordgubbar

Tillagning

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  4. Skrapa ner vaniljfrön och lägg även ner stången i grädden. Låt grädden svalna.
  5. Ta upp stången. Fördela grädden i portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim.
  6. Skölj jordgubbar och skär i mindre bitar. Riv skalet av lime och blanda samman med jordgubbar och lite strösocker. 

Toppa pannacottan med jordgubbar och servera.
  7. Tips: Smaksätt pannacotta med 1 msk koncentrerad flädersaft eller byt ut hälften av grädden mot matlagningsyoghurt. Öka då mängden gelatin till 2,5 blad.
  8. Man kan även självklart variera frukt och bär efter säsong och smak.

Rekommenderad dryck

en flaska asti cinzano

Asti Cinzano (Pi)

Asti Cinzano har en kristallklar ljus, halmgul färg med en lätt och frisk mousse. Doften är kraftfull med toner av...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska med källarbacken och jordgubbsvin

Källarbacken Mousserande Jordgubbsdryck

Med sin rena jordgubbssmak, friska fräschhet och avsaknad av alkohol har det blivit det självklara valet i många...
(75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Chokladmousse med salt karamell & hasselnötter
Dessert

Chokladmousse med salt, karamell & hasselnötter

dessert recept choklad fondant med ett glas och vin
Bakverk

Chokladfondant

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close