tallrik med musslor Moules marinières

Moules marinières med smak av Medelhavet

Beskrivning

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Här ett recept med inspiration och smak från Medelhavet.

Receptet är beräknat till 4 personer

Smaklig spis!

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 dl körsbärstomater
  • 1 dl Kalamataoliver utan kärna
  • 1/2 dl rostad paprika
  • 1 msk vitlök
  • 1 dl schalottenlök
  • 1 msk saffranspulp eller 1 krm färsk saffran
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 100 gr kapris
  • 1/2 dl oregano

Tillagning

  1. Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering
  2. Dela tomater, paprika och oliver grovt
  3. Finhacka vitlök och schalottenlök
  4. Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran
  5. Häll i vitt vin
  6. Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig
  7. Garnera med oregano och kapris

Rekommenderad dryck

Turckheim Pinot Blanc Organic 2019 (Al)

Mjuk fruktig doft med inslag av honung, persika och vax. Torr och fruktig Alsace med frisk syra och sublim smak av...
Pris: 119:- (75 cl)
flaska alsace turckheim pinot gris

Turckheim Pinot Gris Réserve 2019 (Al)

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak. ...
Pris: 99:- (75 cl)
Turckheim Pinot Gris Organic 2015

Turckheim Pinot Gris Organic 2018 (Al)

Ett kraftpaket fyllt till bredden av exotiska frukter, fikon, persika och vissna löv. Doften är ”skogig” med en...
Pris: 139:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Räktoast med fänkål
Mackor

Räktoast med fänkålssallad

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close