tallrik med Moules marinières med smak av Normandiet

Moules marinières med smak av Normandie

Antal
4
Tillagningstid
45 minuter

Beskrivning

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Här ett recept med inspiration och smak från franska kusten och Normandie.

Smaklig spis!

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 125 g pancetta
  • olivolja
  • 1/2 dl schalottenlök
  • 8 små champinjoner
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl äppelmust
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fint hackad gräslök
  • 2 st äpplen - Granny Smith i mindre tärningar

Tillagning

  1. Skär pancettan i tärningar och stek krispig med en uns olivolja i en rymlig kastrull (4 liter) och lägg undan på papper.
  2. Hacka schalottenlök fint och dela champinjonerna.
  3. Fräs lök, championer i fettet från pancettan.
  4. Slå på vin, äppelmust och crème fraiche.
  5. Lägg i tvättade och hela musslor och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig.
  6. Garnera med pancetta, äpple och gräslök.

Rekommenderad dryck

Turckheim Pinot Gris Organic 2015
Ekologisk

Turckheim Pinot Gris Organic 2019 (Al)

Ett kraftpaket fyllt till bredden av exotiska frukter, fikon, persika och vissna löv. Doften är ”skogig” med en...
Pris: 139:- (75 cl)
flaska alsace turckheim pinot gris

Turckheim Pinot Gris Réserve 2021 (Al)

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak. ...
Pris: 99:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close