Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Betyg (0 röster)

Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt
Antal
4
Tillagningstid
20 minuter

Beskrivning

Carpaccio – Så enkelt och så gott! Sommar som vinter! Lägg upp fisken snyggt på fyra tallrikar och servera ett glas cava till denna läckra förrätt. Smaklig spis!

Tipset: Enligt många rekommendationer så bör färsk fisk frysas innan den serveras rå.

Av Smak i Bild.

Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 2 skivor panchetta
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk färsk citronjuice
  • 1 gult äpple, halverat och skuret i tunna skivor
  • 300 g hälleflundra skuren i tunna ”sashimi” skivor
  • 1 kruka körvel
  • salt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper.
  2. Blanda olja och citronjuice.
  3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.

Rekommenderad dryck

en flaska vilarnau cava
Ekologisk

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska mousserande vin
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Vintage 2020 (Ca)

Vilarnau Brut Nature Vintage är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och...
Pris: 139:- (75 cl)
Vilarnau flaska gran reserva brut cava
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016 (Ca)

Ljust gyllengul färg med små, fina bubblor. Elegant, komplex och frisk doft, med inslag av persika och rostat bröd...
Pris: 259:- (750 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

en tallrik med havskatt
Fisk

Grillad havskatt, vitvinssås, fänkål och dillolja

en torsk på tallrik med räkor
Fisk

Torsk med räkor och skirat smör

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close