Fel på receptet?!Det är väl charlottenlöken som ska fräsas med smöret till vitvinssåsen,inte fänkålen väl.Ni har glömt löken…
Att bjuda på havskatt är varken svårt eller speciellt dyrt. Ta bara mod till dig att köpa det i fiskdisken. Här serverar vi den med fänkål och dill i en sås av vitt vin, grädde och smör. Detta kan inte gå fel. Servera ett friskt och fräscht vitt vin till.
Havskatt eller kattfisk är en av havets mer karaktärsfulla fiskar till utseendet. Fisken lever huvudsakligen i Atlanten och Nordsjön och de flesta fiskar vi äter i Sverige kommer från den norska kusten. Det är en mjuk och fin fisksmak som ibland kan påminna om skaldjur (detta på grund av att fisken faktiskt lever mestadels av skaldjur) och konsistensen är fast och nästan lite hård vilket gör den utmärkt att kunna lägga på grillen.
Fel på receptet?!Det är väl charlottenlöken som ska fräsas med smöret till vitvinssåsen,inte fänkålen väl.Ni har glömt löken…
Hej jobbar för en coop butik och hade gärna velat använda era recept, ni borde lägga till så man kan skriva ut!
Skriva ut!
Högerklicka på musen och skriv ut!
Jag testade att byta ut havskatten mot gös. Sedan silades löken bort efter att den fått svettas och reduceras tillsammans med vinet. I dilloljan la jag lite honung. Serverades med ugnsstekta små potatisar. Blev bra!
Havskatt är rödlistad dvs starkt hotad förutom om den fiskats vid Island då den skall ätas med försiktighet. Rådet är alltså att undvika havskatt och välja en annanfisksort som inte är hotad.
Finns flera arter av havs katt och den är väldigt talrik i Norge, så att den skulle vara hotad på något vis är felaktigt.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.