gubbröra med knäckebröd och skärbräda och ett glas med öl

Gubbröra med matjessill och brynt smör

Betyg (02 röster)

Kategori
Fisk
Tillfälle
Julmat | Påskmat
Antal
4
Tillagningstid
30 min

Beskrivning

Så trevlig liten rätt proppfylld med smak, tradition och karaktär. Passar lika fint på julbordet, som plockrätt eller som nattamat på nyår.

Ingredienser

  • 4 kokade potatisar
  • 3 kokade ägg
  • 100 g smör
  • 1 liten rödlök
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 2 msk hackad dill (färsk)
  • 2 msk hackad gräslök (färsk)
  • salt & peppar
  • kumminknäcke

Tillagning

  1. Skär potatis och ägg i mindre bitar. Finhacka rödlök. Blanda samman i en skål.
  2. Häll av matjessillen (men spara spadet) och skär fisken i mindre bitar. Blanda ner i skålen tillsammans med dill och gräslök.
  3. Smaka av med salt, peppar och lite spad.
  4. Bryn smöret i en kastrull. Smält det på aningen högre än medelvärme och vispa sakta. När det börjar skumma, lukta nötigt och bli gyllenbrunt är det klart. Låt svalna en aning och blanda ner det i gubbröran.
  5. Servera på eller med knäckebröd.
  6. Tips: Vill man mjuka upp smakerna så kan man blanda ner några skedar majonnäs och crème fraiche.

Rekommenderad dryck

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

en tallrik med havskatt
Fisk

Grillad havskatt, vitvinssås, fänkål och dillolja

poke bowl med vinflaska riscal
Fisk

Poké-bowl med lax

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close