Fisk

Insalata tiepida di merluzzo al pesto

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Ljummen torsksallad med pesto. En underbar nyttig sallad med medelhavssmaker. Variera portionerna så kan ni servera den både som förrätt som huvudrätt.

 

Ingredienser

  • 600 g torskfiléer
  • 5 potatisar (ca 500 g)
  • 2 krukor basilika
  • 50 g skållade mandlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven parmesan
  • ½ dl olivolja
  • ½ ask ricotta (125 g)
  • 1 rödlök
  • 1 paket sallad, t.ex. roman
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten.
  2. Gör under tiden peston: häll basilikablad, mandlar, vitlök, salt, riven ost och olja i en matberedare. Mixa så att du får en slät kräm.
  3. Blanda peston med ricottan och häll i 3-4 msk av potatisvattnet och rör så att det blir en kräm med samma konsistens som filmjölk.
  4. Finhacka rödlöken.
  5. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Koka fisken i saltat vatten ca 1,5 minut eller tills att fisken är genomkokt (fryst fisk tar längre tid).
  6. Fördela salladen på ett serveringsfat.
  7. Blanda peston med potatisen och fisken. Rör försiktigt så att fisken inte går sönder.
  8. Lägg blandningen på salladen och strö över rödlök.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close