Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom
Fisk

Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

En elegant och smakrik rätt till ett elegant och fräscht vin. Denna rätt är en riktigt kalasrätt som passar utmärkt som förrätt till helgens middag eller varför inte till nyår. Det tar lite tid men du och dina gäster blir rikt belönade. Hoppas det smakar.

Receptet är för fyra personer

Ingredienser

  • 4 st toastbröd
  • smör att steka i
  • 100 gr salmalax
  • 100 gr kallrökt lax
  • 2 st schalottenlökar
  • 2-3 cm purjolök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk grovkornig senap eller senapsfrön i vinäger
  • ½ kruka gräslök
  • ½ kruka dill
  • ½ grönt syrligt äpple
  • 1 st fänkål
  • 1 citron
  • 4 msk majonnäs (helst hemgjord)
  • citronjuice och salt efter smak
  • 1 krasse
  • 4 msk forellrom
  • salt

Tillagning

  1. Strimla fänkålen så tunt det går med mandolin, lägg i isvatten och låt ligga till servering, minst 5 min. Torka snabbt i hushållspapper innan servering.
  2. Skär ner laxen i små kuber och lägg i en skål. Hacka lök, purjolök, äpple, dill, gräslök smått och blanda med laxen. Blanda i senapen precis innan servering.
  3. Smaka upp majonnäsen med citronzest, lite citronjuice och salt.
  4. Stek brödet i rejält med smör på medelvärme tills gyllene och krispigt.
  5. Lägg laxröran på brödet, toppa med majonnäs, isad fänkål, forellrom och krasse

Rekommenderad dryck

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close