Fisk

Pasta ripiena alla crema di salmone

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Pasta fylld med lax- och mascarponemousse. Hemmagjord pasta är bland det godaste som finns. Har ni bråttom? Köp färdiga plattor i affären.

 

Ingredienser

  • 1 paket färska spenatlasagneplattor eller hemgjorda (se recept)
  • 100 g kallrökt eller gravad lax
  • 1 ask mascarponeost (250 g)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • ½ citron, saft
  • Salt och peppar
  • Till servering
  • 30 g smör

Färsk pasta

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 70 gram fryst hackad spenat

Tillagning

  1. Färsk pasta (hoppa över om du använder köpt pasta)
  2. Värm spenaten i en kastrull så att en del av vattnet avdunstar. Låt svalna.
  3. Häll mjölet i en hög på en bakbräda eller i en skål.
  4. Forma mjölet som en vulkan med en grop i mitten.
  5. Knäck ägget i gropen och häll i spenaten. Blanda försiktigt med en gaffel och fortsätt föra in mjöl i smeten, lite i taget.
  6. När det börjar bli svårt att använda gaffeln, ta hjälp av händerna och knåda in mer mjöl tills att du får en ganska kompakt deg. Låt degen vila en stund.
  7. Kavla ut i pastamaskin eller för hand till tunna lasagneplattor.

Pastafyllning

  1. Blanda lax, mascarpone och citronsaft i en matberedare.
  2. Finhacka eller klipp gräslöken.
  3. Smaksätt laxkrämen med 1 msk gräslök, salt och peppar.
  4. Dela pastaplattorna i rundlar på ca 5 cm i diameter. Enklast är att använda ett glas och stansa ut bitar.
  5. Lägg 1 tsk laxkräm på en rundel och lägg på en till rundel.
  6. Försöka att trycka ihop rundlarna utan att det blir en luftbubbla vid fyllningen.
  7. Använd en gaffel för att trycka ihop kanterna eller använd händerna.
  8. Koka upp vatten och salta.
  9. Smält smöret i en vid kastrull.
  10. Koka pastakuddarna ca 30 sekunder eller längre, det beror på hur tjock pasta du har.
  11. Lägg den kokta pastan i kastrullen med smör och blanda försiktigt.
  12. Servera med finhackad gräslök och svartpeppar.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close