Sallad Nicoise
Fisk

Sallad Nicoise

Dela

Betyg (04 röster)

Kategorier

Sallad Nicoise är en riktig sommarklassiker från södra Frankrike. Det riktigt gamla ursprunget är mer otydligt och man tror att maträtten härstammar från området ner mot Spanien. I dessa områden talade man förut occitanska som idag mest liknar den spanska katalanskan. Rätten hette då ”la salada nissarda” och anspelar på staden Nice.

Från början innehåll denna rätt tomater, ansjovis och olivolja. Idag är den moderniserad och här presentar vi ett förslag med färsk tonfisk.

Receptet är till fyra personer.

Ingredienser

  • 500-600gr färsk tonfisk
  • 1 rödlök
  • 2 knippen romansallad
  • 12-16 körsbärstomater
  • 4 hönsägg eller 12 vaktelägg
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 6 msk majonnäs
  • 2 msk riven parmesan
  • 4-6 skivor rostbröd
  • Smör att steka i

Tillagning

  1. Stek tonfisken i torr panna, 1 min på varje sida. Lägg åt sidan och låt svalna. Skär i skivor innan servering.
  2. Dela brödet i mindre bitar och stek i rikligt med smör tills gyllene och krispiga. Salta.
  3. Koka äggen till önskad fasthet. Skala och dela på mitten eller i klyftor.
  4. Skiva rödlök, dela tomat och oliver.
  5. Blanda majonnäs med finhackad kapris och fint riven parmesan till en dressing. Smaka upp med salt och vinäger.
  6. Bygg upp tallriken med salladen, häll på dressingen och avsluta med tonfisk, ägg och oliver.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close