Fisk

Sill inlagd i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Den här sillen är en perfekt blandning av hav och skog! De gröna smakerna från omogna enbär, granskott och Hendrick´s Gin möter sältan från sillen och den pikanta pepparrotssmaken på ett underbart sätt! Den grillade gurkan bidrar med lite sötma för att balansera det hela! Givet på midsommarbordet!

Recept: Joel Lindqvist

Ingredienser

  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl Hendrick’s Gin
  • 20 st späda granskott
  • 3 st lagerblad
  • 10 st gröna enbär
  • 10 st skivor grillad gurka, delade
  • 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
  • 1 st silverlök, skivad
  • 2 burkar urvattnade sillfiléer

Tillagning

  1. Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
  2. Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
  3. Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  4. Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
  5. Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
  6. Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close