Sotad lax med pac choi och brynt sojasmör
Fisk

Sotad lax med pak choi och brynt sojasmör

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

En smakfull och modern rätt med brynt smör. Den är fin i smakerna med det lite bittra tonerna från pac choi, det nötiga smöret och den hårt stekta laxen. Dessutom modernt nyttig.

Hoppas det smakar.

Receptet är till fyra personer.

Ingredienser

  • 4 st portionsbitar lax med skinn
  • 4 st pak choi
  • 50 gr smör
  • 2 msk Kikkomansoja eller liknande
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 1,5 dl saltade jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • jasminris (valfritt)
  • neutral olja
  • salt

Tillagning

  1. Droppa några droppar neutral olja i en stekpanna och stek fisken med skinnsidan nedåt på hög värme tills den fått rejält med färg. Lägg på en plåt och kör klart i ugnen till ca 50 grader innertemp.
  2. Dela pak choi på mitten så du får 8 st halvor. Koka upp lätt saltat vatten och förväll pak choi i 1-2 min. Kyl i kallt vatten så tillagningen avstannar. Torka med hushållspapper och bränn med gasbrännare eller stek snabbt i het torr panna tills den blir svärtad.
  3. Bryn smör och dra bort från plattan när den fått en gyllene ton och nötig doft. Låt svalna av 10 min. Tillsätt soja och riven vitlök och rör runt.
  4. Servera rätten med hackade jordnötter och koriander. För lite matigare rätt kan du servera jasminris till.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close