Tre såser till din grillade fisk

tre såser till fisken

Tre såser till din grillade fisk

Letar du efter tre dippsåser som passar perfekt till din grillade fisk? Här tipsar vi om tre olika och smakrika såser som du kan förbereda i god tid innan gästerna kommer. Till grillad fisk får vinet gärna ha en fetare stil, stor fyllighet och ekfatskaraktär. Hoppas det smakar.

Tillagningstid

1 timma

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
6 portioner
Betyg (13 röster)
4.5
Skriv ut
Kategori
Fisk Sås
Måltid
Till grillen
Tillfälle
Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Pebre (chilensk tomatsalsa)

  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron - juice och zest
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd chilli
  • 1-3 grön chilli (beroende på hur starkt du vill ha)
  • Limeaioli

  • 1 ägg
  • 1 lime
  • 1 msk dijon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl neutral olja
  • salt
  • Snabb Örthollandaise

  • saft från en halv citron
  • 1,5 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 kruka gräslök
  • 2 salladslökar fint strimlade
  • cayenne och salt efter smak

Tillagning

    Pebre (chilensk tomatsalsa)

    1. Finhacka allt i så små bitar du kan. Blanda med olja och smaka av med salt.

    Limeaioli

    1. Mixa ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas.
    2. Tillsätt olja droppvis medan du mixar pulsvis. När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt.

    Snabb Örthollandaise

    1. Blanda pressad citron, vatten och äggulor i en kastrull.
    2. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen.
    3. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank.
    4. Smaksätt med salt och cayennepeppar