Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes

Kikärtsburgare med halloumi och sötpotatispommes

Betyg (01 röst)

Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
45 minuter

Beskrivning

Detta är vegoburgaren av rang och ändå så lättlagad. Massor av goda tillbehör och det bästa av allt hemlagade pommes, mums. Om du inte har tillgång till en fritös. Lägg ut dina pommes på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Baka dina pommes på 200 grader tills de fått tillräckligt med färg, salta efter smak. Smakrika vita viner är ett utmärkt val till burgaren. Smaklig spis!

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Burgare

  • 2 förpackningar, ca 760 g kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tak lökpulver
  • ½ dl olivolja
  • 200 g haloumi, finriven
  • 2 ägg
  • ca 2 dl ströbröd
  • rapsolja till stekning

Sallad

  • 1 pkt surkål, avrunnen
  • 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
  • 10 dragonblad, finhackade

Färskost

  • 30 g grillad paprika (på burk)
  • 150 g färskost
  • salt och peppar
  • 4 st hamburgerbröd

Sötpotatispommes

  • 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
  • salt

Tillagning

    Burgare

    1. Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
    2. Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.

    Sallad

    1. Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.

    Färskost.

    1. Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
    2. Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.

    Pommes

    1. Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.

Rekommenderad dryck

flaska alsace turckheim pinot gris

Turckheim Pinot Gris Réserve 2021 (Al)

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak. ...
Pris: 99:- (75 cl)
stump jump från darenberg vitt vin

d’Arenberg The Stump Jump White 2021 (Au)

Mycket aromatisk med massor av vita blommor, kaprifol och mogna päron. I smaken kommer tropiska frukter med lager av...
Pris: 119:- (75 cl)
Paul Jaboulet Parallèle 45 blanc 2018
Ekologisk

Paul Jaboulet Côtes du Rhône Parallèle 45 blanc 2020 (Fr)

Aromatisk och fräsch med vita blommor och citrusfrukt. Torr, mycket frisk, blommig och fruktig smak med inslag av...
Pris: 124:- (75 cl)
Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune 2018

Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune 2019 (It)

Zibibbo Secco Costadune har samma friskhet och arom som sitt berömda syskon, den aromatiska muscatdruvan. Det är ett...
Pris: 128:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close